medisch secretaresse vacatures
hr assistent
Wil jij deel uitmaken van een HR-team? We zoeken een enthousiaste HR-assistent om bij te dragen aan verschillende HR-processen. Ben jij proactief en klaar voor een dynamische start in HR? Solliciteer nu voor deze uitdagende rol en ontdek de kansen die op jou wachten! wat bieden wij jou ...
bekijk vacature
Fiets technicus elektrische fietsen, QicQ
Heb je de opleiding ROC fietstechnicus met minimaal niveau 2 afgerond? En ben je op zoek naar een uitdagende baan? Dan zoeken wij jou! wat bieden wij jou O.b.v. ervaring een salaris tot € 3000 Reiskostenvergoeding, een e-bike of speed pedelec ...
bekijk vacature
DCS operator
We zoeken een ervaren DCS operator in Scheemda, fulltime voor een langere tijd. wat bieden wij jou Bruto 19 euro per uur Baan met kans op contract wie ben jij Aansturen van processen ...
bekijk vacature
Een medisch secretaresse is vaak het hart van een zorginstelling. Je zorgt voor een goed georganiseerde administratie en bent de brug tussen patiënten, artsen en andere zorgverleners. Je houdt patiëntendossiers bij, regelt afspraken en zorgt dat iedereen op tijd de juiste informatie heeft. Dit alles maakt je onmisbaar in het zorgproces.
wat doet een medisch secretaresse?
Als medisch secretaresse heb je de volgende taken:
-
patiënten ontvangen en verwijzen
-
afspraken inplannen
-
uitslagen controleren
-
informatie verwerken
Wil je weten wat je gaat verdienen als medisch secretaresse? Vul dan de salarischecker in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Medisch secretaresses vallen vaak onder de CAO Ziekenhuizen of de CAO Huisartsenzorg, afhankelijk van waar je werkt. Hier vind je alle salarisschalen per werkplek.
Vaak krijg je nog extra secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit zijn fijne extra’s bovenop je salaris. Denk aan een werktelefoon, reiskostenvergoeding, pensioenbijdrage en een opleidingsbudget. Deze voorwaarden verschillen per organisatie, dus check de vacature goed.
Als medisch secretaresse zijn er verschillende manieren om door te groeien. Wat dacht je van:
-
praktijkmanager
Wil je je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk onze testen, tips en trainingen.
Als medisch secretaresse kun je bij verschillende plekken in de zorg aan de slag:
-
medisch secretaresse in een ziekenhuis
In een ziekenhuis werk je vaak op een specifieke afdeling, zoals de chirurgie of cardiologie. Je houdt de medische dossiers bij, plant afspraken in voor verschillende specialisten en hebt regelmatig contact met patiënten en hun familie. Omdat er veel tegelijk gebeurt, is het belangrijk dat je snel kunt schakelen en goed kunt omgaan met stress. -
medisch secretaresse in een huisartsenpraktijk
In een huisartsenpraktijk ben je de spil van de praktijk. Je plant afspraken in voor de huisarts, beheert patiëntgegevens en helpt bij het voorbereiden van de spreekuren. Je hebt vaak een goede band met de patiënten, omdat je ze regelmatig ziet en spreekt. Dit maakt je werk extra leuk! -
medisch secretaresse bij een specialist
Als je werkt voor een specialist, zoals een orthopeed of dermatoloog, focus je op één specifiek medisch gebied. Je ondersteunt de specialist door afspraken in te plannen voor ingrepen, papieren klaar te maken en patiënten voor te bereiden op hun behandeling.
Een werkdag van een medisch secretaresse begint vroeg en zit vol met afwisseling:
-
je begint je werkdag om 7:30 uur met een lekkere kop koffie. Terwijl je de computer opstart, controleer je je agenda voor de dag en bereid je de patiëntendossiers voor.
-
voordat de eerste patiënten zich melden, heb je een kort overleg met de artsen en andere medewerkers. Jullie bespreken de planning van de dag, speciale aandachtspunten voor bepaalde patiënten en veranderingen in de agenda. Zo zit iedereen op één lijn.
-
de eerste patiënten beginnen binnen te stromen. Je verwelkomt ze aan de balie, controleert hun gegevens en wijst hen de weg naar de wachtkamer. Tegelijkertijd beantwoord je telefoontjes, waarbij je nieuwe afspraken inplant en vragen beantwoordt.
-
de middag is vaak gevuld met gespecialiseerde afspraken. Je assisteert bij het voorbereiden van kleine medische ingrepen of onderzoeken. Je zorgt dat alle benodigde materialen klaar staan en bereidt patiënten goed voor hun behandeling.
-
aan het eind van de middag zorg je dat alle patiëntengegevens van die dag correct zijn verwerkt en dat alle dossiers compleet zijn. Je plant nog de laatste afspraken voor de volgende dagen in en laat de ontvangstruimte netjes achter voor de volgende dag.
-
Je sluit je computer af, checkt of alles klaar is voor morgen en zegt je collega’s gedag. Met een voldaan gevoel ga je naar huis.
dit is je takenpakket als medisch secretaresse
-
patiënten ontvangen en verwijzen
Als eerste aanspreekpunt ontvang je patiënten aan de balie. Je verwelkomt ze, checkt of hun gegevens nog kloppen en wijst ze de weg naar de juiste afdeling of spreekkamer. -
afspraken inplannen
Je plant afspraken in voor patiënten via de telefoon of aan de balie. Je kijkt samen naar de beste datum en tijd, en je houdt rekening met de agenda's van de zorgverleners. Zo zorg je dat alles goed loopt en iedereen op tijd geholpen wordt. -
uitslagen controleren
Je controleert de uitslagen van onderzoeken die binnenkomen, en zorgt dat deze bij de juiste patiëntendossiers worden gevoegd. Je meldt belangrijke uitslagen soms ook telefonisch aan de patiënt als de arts dit vraagt. -
informatie verwerken
Je verwerkt medische informatie in de patiëntendossiers. Dit kan gaan om het bijwerken van persoonlijke gegevens, het invoeren van nieuwe medische informatie of het voorbereiden van dossiers voor komende afspraken. Je zorgt dat alle informatie klopt en veilig wordt bewaard.
wie zijn je collega’s?
Als medisch secretaresse communiceer je met artsen en patiënten, ondersteun je verpleegkundigen met administratieve taken en zorg je dat de praktijkondersteuners de nodige patiëntinformatie hebben voor hun behandelingen. Je werkt ook samen met managers om de praktijk soepel te laten lopen, terwijl je receptionisten en andere administratieve medewerkers helpt met het dagelijkse patiëntenverkeer.
je werkplek op het kantoor van een zorginstelling
De meeste medisch secretaresses werken op een kantoor binnen een zorginstelling, zoals een praktijk of ziekenhuis. Je hebt vaak je eigen werkplek, maar in sommige kleinere praktijken deel je deze met collega's. Af en toe thuiswerken is mogelijk. maar dat ligt een beetje aan hoe flexibel je zorginstelling is.
leuke bedrijven om te werken als medisch secretaresse
Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:
-
uwv: als medisch secretaresse bij het UWV ondersteun je de verzekeringsartsen met administratieve werkzaamheden. Zo draag jij bij aan een nieuw begin voor mensen die tijdelijk niet kunnen werken.
de werktijden van een medisch secretaresse
De werktijden van een medisch secretaresse variëren, afhankelijk van de zorginstelling. Werk je in een huisartsenpraktijk of medische kliniek? Dan zijn je werktijden vaak tussen 7:00 en 17:00 uur op doordeweekse dagen. Werk je in een ziekenhuis? Dan werk je ook diensten in de avonduren of in het weekend. Daar draait de zorg 24/7 door.
flexibele of vaste baan als medisch secretaresse?
Vaak werk je als medisch secretaresse fulltime, maar soms is parttime werken ook mogelijk. Dat ligt aan je werkgever. Zorginstellingen bieden vaak een vaste baan na een goed afgeronde proefperiode.
Ontdek hier alle vacatures per dienstverband. Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Om aan de slag te gaan als medisch secretaresse, heb je een niveau vier mbo-opleiding medisch secretaresse nodig. Je kan ook een algemene niveau drie mbo-opleiding secretaresse volgen, maar dan heb je wel een cursus medische terminologie nodig.
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt, heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
Deze competenties komen van pas als je solliciteert als medisch secretaresse:
-
empathie: vaak ben je het eerste contactpunt voor patiënten die soms door een moeilijke periode gaan. Maar gelukkig weet je patiënten begrepen en gezien te laten voelen, zelfs voordat ze de arts zien.
-
collegialiteit: een soepele werking van de praktijk of afdeling hangt af van teamwork. Jij bent de verbindende factor die helpt om iedereen van de juiste informatie te voorzien en ondersteunt waar nodig.
-
communiceren: je duidelijke communicatie zorgt ervoor dat de zorgprocessen soepel verlopen. Van het informeren van patiënten over hun afspraken tot het doorgeven van belangrijke updates aan artsen.
-
flexibel: je past je makkelijk aan wanneer de dag anders loopt dan gepland. Een spoedgeval of onverwachte taak? Jij fixt het!
-
stressbestendig: op drukke dagen, wanneer de wachtkamer vol is en de telefoon constant rinkelt, blijf je kalm en georganiseerd. Je werkt nauwkeurig en blijft professioneel. Zo zorg je dat de patiënten nergens last van hebben.
is werken als medisch secretaresse wat voor jou?
Zeker weten of een baan als medisch secretaresse bij je past? Dat kan met onze persoonlijkheidstest. Met deze test ontdek je wat jou als persoon typeert en wat je talenten zijn.
Werken via Randstad heeft een aantal voordelen. Denk aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop die je om hulp kan vragen
-
de mogelijkheid om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
veelgestelde vragen over medisch secretaresse
-
wat doet een medisch secretaresse?
Een medisch secretaresse is vaak het hart van een zorginstelling. Je zorgt voor een goed georganiseerde administratie en bent de brug tussen patiënten, artsen en andere zorgverleners. Je houdt patiëntendossiers bij, regelt afspraken en zorgt dat iedereen op tijd de juiste informatie heeft. Lees hier alle werkzaamheden van een medisch secretaresse.
-
wat verdien je gemiddeld als medisch secretaresse?
Benieuwd naar het gemiddelde salaris van een medisch secretaresse? Dat ontdek je snel en eenvoudig met de salarischecker. Ontdek het direct met de salarischecker! Je ziet snel en eenvoudig wat het gemiddelde salaris van medisch secretaresse is.
-
hoe moet ik solliciteren op een medisch secretaresse vacature?
Solliciteren als medisch secretaresse is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in het jobboard naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als medisch secretaresse?
De belangrijkste eigenschappen van een medisch secretaresse zijn flexibel, stressbestendig en collegialiteit. Deze vaardigheden ontwikkel je dan ook volop met een baan als medisch secretaresse. Lees hier alle vaardigheden die je ontwikkelt met een baan als medisch secretaresse.
-
hoe lang duurt een opleiding tot medisch secretaresse?
Om aan de slag te gaan als medisch secretaresse, heb je een niveau vier mbo-opleiding medisch secretaresse nodig. Je kan ook een algemene niveau drie mbo-opleiding secretaresse volgen, maar dan heb je wel een cursus medische terminologie nodig. Lees hier alles over werken als medisch secretaresse.