coördinator vacatures
hr assistent
Wil jij deel uitmaken van een HR-team? We zoeken een enthousiaste HR-assistent om bij te dragen aan verschillende HR-processen. Ben jij proactief en klaar voor een dynamische start in HR? Solliciteer nu voor deze uitdagende rol en ontdek de kansen die op jou wachten! wat bieden wij jou ...
bekijk vacature
Fiets technicus elektrische fietsen, QicQ
Heb je de opleiding ROC fietstechnicus met minimaal niveau 2 afgerond? En ben je op zoek naar een uitdagende baan? Dan zoeken wij jou! wat bieden wij jou O.b.v. ervaring een salaris tot € 3000 Reiskostenvergoeding, een e-bike of speed pedelec ...
bekijk vacature
DCS operator
We zoeken een ervaren DCS operator in Scheemda, fulltime voor een langere tijd. wat bieden wij jou Bruto 19 euro per uur Baan met kans op contract wie ben jij Aansturen van processen ...
bekijk vacature
Als coördinator ben je van alle markten thuis: je bewaart overzicht, geeft leiding en zorgt dat processen soepel verlopen. Lekker veelzijdig dus! Je hoofdtaak? Zorgen dat alles stipt volgens de planning verloopt. En daarbij houd je alle betrokken stakeholders tevreden.
wat doet een coördinator?
- Als coördinator heb je de volgende taken:
- projecten in de gaten houden
- de planning maken
- de taken verdelen
- allerlei problemen oplossen
- budgetten beheren
Wil je weten wat je gaat verdienen als coördinator? Vul dan de salarischecker in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Het beroep coördinator valt niet onder een cao. Vaak krijg je wel standaard secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit zijn extra voordelen die je van je werkgever kunt krijgen naast je gewone salaris. Dan kan je denken aan een telefoon, laptop of soms auto van de zaak, pensioenregeling, reiskostenvergoeding en een opleidingsbudget.
Doorgroeien als coördinator? Je kan je leiderschapskwaliteiten op veel plekken inzetten. Wat dacht je van de volgende functies:
Wil je je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk onze testen, tips en trainingen.
Coördinators werken in allerlei verschillende vakgebieden. Denk aan:
-
onderwijscoördinator: in het onderwijs ben je als coördinator verantwoordelijk voor het lesrooster, ontwikkel je het lesprogramma en ondersteun je docenten en leerlingen.
-
hr-coördinator: je zorgt ervoor dat alle hr-processen soepel verlopen. Van het plannen van sollicitatiegesprekken, tot aan het beheren van de administratie.
-
evenementencoördinator: in deze rol organiseer je allerlei evenementen. Denk aan conferenties, festivals, sportevenementen, bedrijfsfeesten of bruiloften. Door jouw organisatieskills loopt de dag op rolletjes.
-
logistiek-coördinator: in de logistiek zorg je ervoor dat alles rondom het verzenden en ontvangen van producten goed gaat. Je houdt de voorraad in de gaten, regelt het vervoer en zorgt ervoor dat alles van A naar B komt.
Een werkdag van een coördinator verschilt per sector. Je werkdag ziet er bijvoorbeeld zo uit:
-
je begint de dag vroeg met een goede voorbereiding. Je controleert de agenda en e-mails en bepaalt wat je vandaag gaat doen. Dit noteer je en geef je door aan de rest van het team.
-
tijd voor overleg! Je roept je team bij elkaar, neemt de taken door, deelt updates over lopende projecten en bereidt je collega’s voor op de werkdag.
-
alarm! Een levering komt niet op tijd binnen. Je duikt er meteen op en communiceert proactief met de betrokken stakeholders. Dankzij je snelle handelen vinden jullie snel een oplossing.
-
aan het einde van de dag koppel je aan je team terug hoe de projecten vandaag zijn verlopen. Dan nog even rapporteren aan het managementteam en daarna lekker naar huis!
dit is je takenpakket als coördinator
-
projecten in de gaten houden
Als coördinator ben je de spin in het web van alle lopende projecten. Je houdt de voortgang scherp in de gaten en zorgt dat doelstellingen behaald worden. Dit doe je door updates te vragen van je team, rapportages te analyseren en deadlines te halen. -
het maken van de planning
Een planning maken waar elke projectmanager jaloers van wordt? Yes! Dit is je tweede natuur. Je stelt deadlines vast, plant vergaderingen in, kijkt welke middelen nodig zijn én zet dit allemaal zwart op wit. -
de taken onderverdelen
Als coördinator ken je de sterke punten van elk teamlid. Zo weet je precies wie het meest geschikt is voor welke taak. Hierbij zorg je dat de werklast eerlijk verdeeld wordt en niemand overbelast raakt. -
problemen oplossen
Miscommunicatie? Of wijziging in de planning? Jij lost het op! Zo kunnen je collega’s zo goed mogelijk hun werk doen. -
budgetten beheren
Je beheert budgetten voor projecten, zorgt dat alle uitgaven binnen de grenzen blijven en rapporteert hierover naar de collega’s hogerop.
wie zijn je collega’s?
Collega’s heb je genoeg als je aan de slag gaat als coördinator. Je hebt nauw contact met je team, waar projectmedewerkers, teamleiders, toezichthouders en administratief medewerkers in zitten. Hebben ze een vraag? Dan kunnen ze bij jou altijd terecht!
je werkplek op kantoor
Of je nou bij een evenementenorgansiatie, op de hr-afdeling of in het onderwijs aan de slag gaat, als coördinator werk je bijna altijd op een kantoor. Dit betekent dat je bijna nooit alleen werkt. Er is altijd wel een collega in de buurt om een praatje mee te maken, een kop koffie mee te drinken of te sparren over projecten. Als coördinator kan je soms ook thuis werken, dit zorgt voor een fijne afwisseling.
leuke bedrijven om te werken als coördinator
Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:
-
fedex: Dit is één van de grootste logistieke bedrijven ter wereld. Alleen al in de Benelux beschikken ze over 1700 bestelauto’s en vrachtwagens. Als coördinator heb je de taak om te zorgen dat iedereen de juiste orders krijgt.
-
gemeente utrecht: shoppen in Hoog Catharijne, de Domtoren beklimmen of een Broodje Ben scoren: Utrecht is een levendige stad waar van alles te doen is. Als coördinator werk je op verschillende locaties die in beheer zijn van de gemeente.
-
vandijk: voordat de scholen beginnen in september, moeten de leerlingen en studenten hun boeken ontvangen. Als logistiek-coördinator verzamel je (alleen) in de zomermaanden samen met je collega’s de boeken en pak je deze in. Zo fixen jullie samen dat alle boeken door het hele land verstuurd worden.
de werktijden van een coördinator
Als coördinator hangen je werktijden af van het project en de sector waarin je werkt. Meestal zijn dit gewone kantoortijden van 8:00-17:00 uur. Werk je als coördinator in de logistiek? Dan kunnen deze tijden afwijken. De logistiek draait namelijk altijd door.
flexibele of vaste baan als coördinator?
In de meeste gevallen werk je als coördinator fulltime in vast dienstverband. Je bent namelijk de hele week nodig. Het verschilt per werkgever of je ook parttime kan werken.
Ontdek hier alle vacatures per dienstverband. Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Om te werken als coördinator heb je in de meeste gevallen geen opleiding nodig. Het gaat vooral om ervaring! Heb je bijvoorbeeld in de supermarkt gewerkt? Met deze softskills kan je coördinator worden. Maar er zijn uitzonderingen. Als je bijvoorbeeld in het onderwijs aan de slag gaat, heb je een pabo-diploma nodig.
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt, heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
Als coördinator heb je een veelzijdig takenpakket. Zo groei je iedere dag in deze competenties:
-
organiseren: je bent een meester in het plannen en structureren van werkzaamheden. Dit maakt je onmisbaar in elk projectteam.
-
communicatief sterk: je weet hoe je effectief een boodschap overbrengt. Deze communicatieskills zorgen ervoor dat je team altijd weet wat er moet gebeuren.
-
leidinggeven: je motiveert het team en zorgt dat iedereen met plezier zijn werk kan uitvoeren. Je staat altijd klaar om je team te ondersteunen. Zo kunnen zij op hun best presteren.
-
stressbestendig: je schakelt snel tussen verschillende werkzaamheden en houdt meerdere ballen hoog. Onder druk blijf je kalm, waardoor je problemen aanpakt voor ze kunnen escaleren.
is werken als coördinator wat voor jou?
Zeker weten of een baan als coördinator bij je past? Dat kan met onze persoonlijkheidstest. Met deze test ontdek je wat jou als persoon typeert en wat je
Werken via Randstad heeft een aantal voordelen. Denk aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop die je om hulp kan vragen
-
de mogelijkheid om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
veelgestelde vragen over coördinator
-
wat doet een coördinator?
Als coördinator houdt je projecten in de gaten, maak je de planning en beheer je budgetten. Benieuwd wat een coördinator nog meer doet? Lees hier alle werkzaamheden van een coördinator.
-
wat verdien je gemiddeld als coördinator?
Benieuwd naar het gemiddelde salaris van een coördinator? Dat ontdek je snel en eenvoudig met de salarischecker. Ontdek het direct met de salarischecker! Je ziet snel en eenvoudig wat het gemiddelde salaris van coördinator is.
-
hoe moet ik solliciteren op een coördinator vacature?
Solliciteren als coördinator is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in het jobboard naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als coördinator?
De belangrijkste eigenschappen van een coördinator zijn organiseren, leidinggeven en stressbestendig zijn. Deze vaardigheden ontwikkel je dan ook volop met een baan als coördinator. Lees hier alle vaardigheden die je ontwikkelt met een baan als coördinator.
-
hoe lang duurt een opleiding tot coördinator?
Afhankelijk van de plek waar je terechtkomt, heb je wel of geen vooropleiding nodig.
Werkervaring en de juiste motivatie zijn het belangrijkst! Lees hier alles over werken als coördinator.