werkvoorbereiders vacatures
werkvoorbereider, Omron Manufacturing
For Omron in Den Bosch, we are looking for a work planner. It is a full-time position for 40 hours per week. This position is currently working in day shift, but may eventually start working in 2 shifts. what we offer Salary € 2840 gross per month ...
bekijk vacature
werkvoorbereider, Omron Manufacturing
Voor Omron in Den Bosch zijn we op zoek naar een werkvoorbereider. Het is een fulltime functie voor 40 uur per week. Momenteel wordt deze functie in dagdienst uitgevoerd, maar het kan zijn dat ze op termijn in 2 ploegen gaan werken. wat bieden wij jou Salaris € 2840,- bruto per ...
bekijk vacature
Werkvoorbereider
Ben jij er klaar voor om als werkvoorbereider Units bij WEMA in Loenen aan de Vecht de uitdaging aan te gaan om de voorbereiding en planning van projecten te verzorgen? Dan is dit de juiste baan voor jou.Als Werkvoorbereider Units bij WEMA in Loenen aan de Vecht werk je aan de voorbereiding en planning van projecten. Je helpt ook met het aansturen van monteurs en het begeleiden ...
bekijk vacature
Een werkvoorbereider is iemand die een grote rol heeft bij de voorbereiding van projecten. Deze projecten komen voor in sectoren als de bouw, installatietechniek, werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Je bereidt al het werk voorafgaand aan een project goed voor, zodat iedereen weet wat hem te doen staat en het uitvoerende werk zo efficiënt mogelijk van start gaat.
wat doet een werkvoorbereider?
Als werkvoorbereider heb je veel kennis van verschillende onderdelen die nodig zijn om aan een project te beginnen. Zonder jou ligt er geen plan van aanpak klaar en loopt iedereen als een kip zonder kop over de werkplaats..
Je precieze werk is afhankelijk van de bedrijfstak waarbinnen je werkt. Je houdt je vooral bezig met de inkoop van materialen, de bezetting van het personeel, het maken, controleren en aanpassen van technische tekeningen en houdt toezicht op de vooruitgang van het project. Door jou gaat het project soepel van start!
Wil je weten wat je gaat verdienen als werkvoorbereider? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
Doorgroeien naar een andere functie? Dat kan natuurlijk ook! Als je meer verantwoordelijkheid wilt en ervan houdt om verschillende taken uit te voeren. Denk dan eens aan functies als:
-
calculator: cijfers zijn helemaal je ding en prijsonderhandelingen vind je spannend en leuk. Als calculator van een project weet je welke materialen nodig zijn en hoe je deze voor een zo goed mogelijke prijs inkoopt. Je stelt de begroting op en hebt een goed overzicht van het totale financiële plaatje
-
projectleider: zoals de naam al doet vermoeden, sta je als projectleider aan het hoofd van een project. Je kent de planning, houd je daaraan en stuurt alle medewerkers aan, zodat de uitvoering van het project altijd op rolletjes loopt
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Er zijn veel soorten werkvoorbereiders. De een heeft een breder takenpakket dan de ander. Welke soorten werkvoorbereiders er zijn en waar de verschillen zitten, lees je hieronder:
-
calculator: als calculator ben je dol op cijfers en wordt er op je gerekend wanneer er een begroting nodig is. Je weet welke materialen nodig zijn voor een project en onderhandelt over de inkoopprijzen
-
planner: ben je de planner van een project? Dan weet je welk personeel er nodig is, maak je werkroosters en heb je veel contact met leveranciers en andere partners met wie je nauw samenwerkt. Iedereen weet waar hij of zij aan toe is door jouw goede planning!
-
technisch tekenaar: Als technisch tekenaar maak en controleer je gedetailleerde technische tekeningen van bijvoorbeeld productiemachines. Werk je in de bouw? Laat dan je verbeelding spreken als bouwkundig tekenaar!
Als werkvoorbereider ben je een belangrijke schakel in een bedrijf. Het is heel simpel: zonder werkvoorbereider is er geen werk om uit te voeren. Je takenpakket kan per organisatie verschillen. Wat kan je verwachten als je gaat werken als werkvoorbereider? De volgende algemene zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als werkvoorbereider
-
planningen maken
Voordat een project begint is het wel zo handig om te weten wie wat te doen staat. Je maakt de planning en het werkrooster van iedereen die bij het project betrokken is. Bij een groter bedrijf doe je dit vaak samen met een planner. Bij een kleiner bedrijf doe je dit alleen.
-
de voortgang controleren
Nadat alle voorbereidingen zijn getroffen, is het natuurlijk tijd voor de uitvoering. Om deze soepel te laten verlopen, bezoek je de werkplek regelmatig en houd je een oogje in het zeil. Je controleert de voortgang en stuurt aan waar nodig. Vaak doe je dit in samenspraak met de uitvoerder.
-
vergunningen aanvragen
Voordat grote projecten als bouwprojecten van start gaan, zijn er vergunningen nodig. Deze moeten aangevraagd worden bij de gemeente. Door al je voorbereidende werk weet je als geen ander hoe het bouwproject in elkaar zit en wat ervoor nodig is. Je bent daardoor de perfecte persoon die makkelijk alle vergunningen regelt!
-
materiaal inkopen
Je hebt het overzicht van het hele project en weet daardoor welke materialen je nodig hebt om over te gaan tot de uitvoering. Samen met de calculator van het project koop je materialen en zet je je sterke onderhandelingsvaardigheden in om een goed aanbod te krijgen.
-
technische tekeningen maken en controleren
Werk je voor een kleiner bedrijf dan bestaat de kans dat je je tekenvaardigheden mag laten zien. Je verzorgt dan gedetailleerde tekeningen van bijvoorbeeld machines of gebouwen of kijkt tekeningen na van anderen.
wie zijn je collega’s?
Als werkvoorbereider heb je veel collega’s met wie je dagelijks te maken hebt. Materialen inkopen doe je met de calculator, tekeningen maken en controleren doe je samen met een technisch of bouwkundig tekenaar en ga je een planning maken? Dan ga je aan de slag met de planner.
Daarnaast ligt het aan het soort project wie je andere collega’s zijn. Werk je bijvoorbeeld in de bouw dan heb je ook te maken met timmermannen, bouwvakkers, schilders en uitvoerders.
je werkplek op kantoor en op de werkplaats
Je werkt voornamelijk op kantoor waar je achter je computer alle voorbereidingen treft. Via de mail en telefoon houd je contact met externe partijen en onderhandel je over prijsafspraken. Is het tijd om een controle uit te voeren dan kan je werkplek veranderen en maak je een uitstapje naar de plaats waar het project wordt uitgevoerd.
leuke bedrijven om te werken als werkvoorbereider
Werkvoorbereiders zijn welkom in allerlei verschillende branches. Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:
-
de NS ofwel de Nederlandse Spoorwegen. Als werkvoorbereider doe je voorbereidend werk voor teamleiders waardoor iedereen weet wat hem of haar te doen staat!
-
staalproducenten als Tata Steel. Door jou kan een project van start en staan alle stalen van benodigdheden klaar
-
bouwbedrijven als VolkerWessels waar je alles zo efficiënt mogelijk laat verlopen
de werktijden van een werkvoorbereider
Als werkvoorbereider werk je overdag en heb je regelmatige werktijden. Zelf kies je of je fulltime of parttime aan het werk gaat. De weekenden heb je natuurlijk vrij!
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Er zijn talloze manieren om werkvoorbereider te worden. Met de volgende opleidingen heb je al een sterke basis:
-
mbo-opleiding werkvoorbereider installatie
-
mbo-opleiding technisch tekenaar
-
mbo-opleiding mechatronica
Het is ook mogelijk om met andere mbo- en hbo-opleidingen richting de bouwkunde, civiele techniek of werktuigbouwkunde aan de slag te gaan als werkvoorbereider. Heb je geen specifieke opleiding afgerond? Bespreek dan de mogelijkheden met je werkgever of met een medewerker van Randstad.
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
Er zijn verschillende eigenschappen die je bezit als werkvoorbereider. Voor jou is het heel makkelijk om het voorbereidend werk te doen voor een project. Je weet immers precies wat nodig is en kan mensen goed aansturen. Verder zijn deze eigenschappen ook handig om te hebben:
-
overzichtelijk werken: om een project goed te laten verlopen is er een overzicht nodig. Je weet altijd in welke fase het project zich bevindt en beantwoord zonder moeite allerlei vragen van externe partijen
-
samenwerken: je bent natuurlijk niet de enige die het project van de grond tilt. Nee, je werkt ook met anderen samen. Je overlegt, vergadert en geeft advies waardoor het belangrijk is dat je goed samen kan werken. Dat is fijn voor jou en voor je collega’s
-
onderhandelen: een beetje bluffen kan nooit kwaad. Zit je met een leverancier te onderhandelen over de prijs van materialen? Dan zorg je er moeiteloos voor dat je de beste prijs krijgt aangeboden. Wil je beter leren onderhandelen? Volg dan via GoodHabitz een training!
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je terug kunt vallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden
-
vast contract? Een uitzendbaan als werkvoorbereider via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over werkvoorbereiders
-
wat doet een werkvoorbereider?
Als werkvoorbereider houd je je bezig met de inkoop van materialen, de bezetting van het personeel, het maken, controleren en aanpassen van technische tekeningen en de vooruitgang van het project. Door je goede werk gaat een project efficiënt en soepel van start! Lees hier meer over wat werken als werkvoorbereider precies inhoudt.
-
wat verdien je gemiddeld als werkvoorbereider?
Een fulltime werkvoorbereider verdient ongeveer 2.411 euro bruto per maand. Per jaar verdien je dan gemiddeld 31.246 euro. Kies je ervoor om als flexmedewerker aan de slag te gaan? Dan verdien je 13,92 euro per uur. Meer weten over het salaris van werkvoorbereiders? Op deze pagina lees je er alles over.
-
ervaring nodig voor werkvoorbereider?
Ervaring is altijd welkom als je als werkvoorbereider aan de slag wilt. Er zijn verschillende mbo- en hbo-opleidingen waarmee je werkvoorbereider kan worden. Heb je geen specifieke opleiding, maar ben je wel klaar voor een nieuwe uitdaging als werkvoorbereider? Bespreek dan de mogelijkheden met je werkgever. Lees op deze pagina meer over welke opleidingen en kwalificaties je nodig hebt om werkvoorbereider te worden.
-
hoe moet ik solliciteren op een werkvoorbereider vacature?
Solliciteren als werkvoorbereider is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
welke vaardigheden ontwikkel ik met een werkvoorbereider baan?
Je leert veel vaardigheden door een baan als werkvoorbereider. Voorbeelden hiervan zijn: plannen, inkopen, organiseren, overzicht houden en samenwerken. Lees op deze pagina meer over welke vaardigheden je ontwikkelt als werkvoorbereider.