timmermannen vacatures
timmerman
We zijn op zoek naar een timmerman in de regio Panningen. Je ontvangt hierbij een detachering van Randstad. wat bieden wij jou Een goed salaris afhankelijk van je werkervaring een leuk en gezellig team Werken ...
bekijk vacature
Timmerman
We zijn op zoek naar een timmerman met aantoonbare ervaring in het vastgoedonderhoud! Het betreft hier voornamelijk de regio Utrecht. Je ontvangt een detachering van Randstad of je gaat als timmerman aan de slag in loondienst of ZZP'er! wat bieden wij jou Een goed salaris ...
bekijk vacature
Timmerman
We zijn op zoek naar een timmerman in de regio Sittard! Je ontvangt een detachering van Randstad of je gaat als timmerman aan de slag als ZZP'er! wat bieden wij jou Je gaat aan de slag onder de Bouw-cao! ZZP of flex ...
bekijk vacature
Een timmerman is iemand die bouwwerken construeert, repareert of monteert. Het gaat hierbij meestal om houten constructies. Denk bijvoorbeeld aan dakconstructies, kozijnen, ramen, deuren, wanden en vloeren. Jij bent een echte alleskunner waarbij je de ene keer een deur monteert en de andere een scheidingswand in elkaar timmert. Lekker afwisselend werk dus!
Timmermannen werken vaak voor bouw- en aannemersbedrijven of gespecialiseerde timmerbedrijven. Maar natuurlijk kan je als timmerman ook voor jezelf aan de slag!
wat doet een timmerman?
Als timmerman heb je een heel breed takenpakket. Je werkt voornamelijk lekker met je handen en weet precies welk gereedschap en materiaal je nodig hebt voor welk doel. Als timmerman ben je over het algemeen verantwoordelijk voor de volgende taken:
-
het bestuderen van bouwplannen en -tekeningen ter voorbereiding op je werk
-
het monteren van deuren, vloeren, kozijnen, daken, trappen, plafonds, wanden, vensterbanken en/of andere (houten) constructies
-
het controleren van de conditie van bestaande constructies
-
onderhoudswerkzaamheden
Wil je weten wat je gaat verdienen als timmerman? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Als timmerman val je onder de cao voor bouw en infra. Hier staat omschreven hoe er wordt omgegaan met bijvoorbeeld het loon, vakantiedagen, vakantiegeld, pensioen, ongunstige weersomstandigheden en nog veel meer zaken die van toepassing zijn op jou. Op deze manier zijn je secundaire arbeidsvoorwaarden goed geregeld! Afhankelijk van je werkgever vallen fijne extraatjes zoals een reiskostenvergoeding bovendien binnen je arbeidsvoorwaarden.
Hoe meer ervaring je hebt als timmerman, hoe meer verantwoordelijkheden je vaak krijgt. In overleg met je leidinggevende kan je altijd extra werkzaamheden op je nemen. Als timmerman kan je doorgroeien wanneer je extra functies krijgt in de bouw. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
-
veiligheidscoördinator
-
preventiemedewerker
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Als timmerman kan je veel verschillende kanten op. De meest voorkomende soorten timmermannen zijn de volgende:
-
onderhoudstimmerman
Ook bij het onderhoud van een woning kom jij als timmerman te pas! Denk bijvoorbeeld aan het repareren van houtrot, het verhelpen van klemmende deuren of het vernieuwen van keukenblokken. Niks is voor jou te gek! Als onderhoudstimmerman ben je bijvoorbeeld werkzaam bij een woningstichting die veel te maken heeft met onderhoud
-
werkplaatstimmerman
Als werkplaatstimmerman werk je in een timmerfabriek. Jij stelt houten onderdelen voor huizen, kantoren, scholen en fabrieken samen. Denk bijvoorbeeld aan ramen, deuren, kozijnen, dak-, vloer- en wandelementen. Dat betekent naast het werken met gereedschappen ook veel omgaan met machines. Jij draait er je hand niet voor om!
De betontimmerman fabriceert mallen van hout of metaal waar beton in wordt gegoten. Bijvoorbeeld voor funderingen, wanden, vloeren en andere constructies. De rest van de bouwwerkzaamheden beginnen pas wanneer jouw werk is gedaan. Als betontimmerman heb je dus lekker veel verantwoordelijkheid
Heb jij heel veel ervaring op zak? Dan kan je aan de slag als allround timmerman! Je hebt ervaring met alle voorkomende bouw- en timmerwerkzaamheden. Of dat nou gaat om renovatie, nieuwbouw, sloopwerk of bouwwerk. Jij bent betrokken van de fundering tot het dak. Het is dan ook een veelgevraagde functie bij bedrijven in de timmer- en bouwsector. Kortom, een allround timmerman kan alles!
Wat kan je verwachten als je gaat werken als timmerman? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als timmerman
De werkzaamheden van een timmerman zijn natuurlijk afhankelijk van de werkgever. De volgende taken horen vaak bij het werk van een timmerman:
-
voorbereidende werkzaamheden
Het bestuderen van schetsen, bouwkundige tekeningen en bouwplannen horen bij jouw werk als timmerman. Een goede voorbereiding op het daadwerkelijke timmerwerk is het halve werk! Het gaat om meten, inspecteren en controleren: kleine fouten in de bouw kunnen namelijk grote gevolgen hebben.
-
timmeren
De werkzaamheden van een timmerman bestaan meestal uit het timmeren van vloer-, wand- en dakconstructies, het aftimmeren van vloeren, het stellen van kozijnen, het afhangen van deuren en ramen, het maken van trappen. Bijna alles waar een hamer bij betrokken is, maak jij dus!
-
meubels maken
Een timmerman kan zijn handen uiteraard ook inzetten bij het maken van meubels op maat. Of dat nou gaat om een bureau of kast. Jij zorgt er zelfs bij lastig bruikbare hoeken voor dat er geen enkele ruimte verloren gaat
-
onderhoudswerkzaamheden
Naast het timmeren van nieuwe constructies hoort onderhoud natuurlijk ook bij het werk van een timmerman! Je vernieuwt houten onderdelen, verhelpt klemmende deuren, repareert houtrot en ook controleer je de conditie van bestaande constructies. Voor jou geen probleem: jij steekt graag de handen uit de mouwen!
wie zijn je collega’s?
Naast je directe collega’s werk je in de bouw samen met heel veel verschillende disciplines. Voor je aan het werk gaat, bekijk je de tekeningen van de bouwkundig tekenaar en de berekeningen van de calculator. Wanneer de werkvoorbereiders de planning en organisatie van alle werkzaamheden volledig hebben uitgedacht kan het werk op de locatie beginnen! Ook op de werkplaats werk jij samen met veel verschillende collega’s. Zo maak jij profielen voor het werk van de metselaars en zorg jij voor waterpas muren en plafonds als ondergrond voor het werk van de stukadoor en schilder. Teamwork dus!
je werkplek op locatie
Als timmerman is jouw werkplek nooit hetzelfde! De ene dag zet jij jouw skills in bij een nieuwbouwproject en de andere bij een renovatieproject. De ene dag werk je binnen en de andere buiten. Lekker divers en zo is jouw baan nooit saai. Bovendien is er altijd wel werk bij jou in de buurt te vinden!
leuke bedrijven om te werken als timmerman
Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers.
de werktijden van een timmerman
Als timmerman ben je vaak in dienst bij een bedrijf in de bouwsector: bijvoorbeeld bij een aannemersbedrijf of timmerfabriek. Wanneer je werkt in de bouw begin je vaak al vroeg in de ochtend. Dat zorgt ervoor dat je in de middag weer lekker vroeg thuis bent. Ideaal dus!
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Timmerman worden? Voor je je hamers en schroevendraaiers tevoorschijn haalt, is het natuurlijk goed om te weten welke opleiding vereist is. Bij een vak als timmerman is praktijkervaring enorm belangrijk. Gelukkig kan je in de mbo-opleiding tot allround timmerman (niveau 2 en 3) tegelijkertijd werken en leren!
Naast een mbo-diploma heb je als timmerman vaak ook een VCA-certificaat (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) nodig. Dit certificaat garandeert dat je in staat bent veilig en milieubewust te werken. Vaak kan je deze kosteloos behalen bij je werkgever. Daar hoef je je dus geen zorgen om te maken!
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan! Bekijk hier al onze bouw opleidingen.
Als timmerman weet jij alles over de bouwsector en alle voorkomende timmerwerkzaamheden. Wanneer je een baan als timmerman wel ziet zitten zijn de volgende eigenschappen handig om te hebben:
-
communicatief sterk: in veel gevallen werk je als timmerman samen met veel verschillende collega’s in de bouw. Het is dan ook belangrijk dat je taken goed met elkaar afstemt om de beste en mooiste dingen te maken!
-
nauwkeurig werken: als timmerman is het belangrijk secuur te werk te gaan zodat alles recht staat en hangt. Een waterpas is dan ook jouw grootste vriend! Timmermannen werken vaak op bouwsteigers met gevaarlijke gereedschappen en machines. Veilig en nauwkeurig werken gaat dan ook boven alles
-
lichamelijk fit: timmermannen zijn de hele dag fysiek bezig. Of dat nou gaat om het tillen van balken en bakstenen of het werken in alle mogelijke houdingen. Gelukkig ben jij sterk!
Via GoodHabitz kan je verschillende gratis trainingen volgen om je competenties nog verder te ontwikkelen! Wat dacht je bijvoorbeeld van de training teamwork, veilig aan het werk of vitaliteit.
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je terug kunt vallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons;
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden
-
vast contract? Een uitzendbaan als timmerman via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over timmermannen
-
wat doet een timmerman?
Een timmerman is iemand die bouwwerken construeert, repareert of monteert. Je bent vaak in dienst bij een bouw- of aannemersbedrijf en houd je bezig met het timmeren van houten constructies. Denk bijvoorbeeld aan dakconstructies, kozijnen, ramen, deuren, wanden en vloeren. Jij steekt graag je handen uit de mouwen! Lees hier alles over het beroep timmerman.
-
wat verdien je gemiddeld als timmerman?
Als fulltime timmerman ga je gemiddeld tussen de 1.700 en 2.600 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 27.864 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Als flexmedewerker verdien je ongeveer 13,44 euro per uur.
Wil je meer weten over wat je gaat verdienen als timmerman? Vul dan de salarischecker in en ontdek wat je waard bent!
-
heb je ervaring nodig voor timmerman?
Als timmerman lever je vakmanschap. Omdat het maken van fouten in constructies natuurlijk gevaarlijk is, is ervaring als timmerman enorm belangrijk! Gelukkig bestaan er verschillende mbo-opleidingen waar je tegelijkertijd kan werken en leren. En de rest leer jij van je collega’s op de werkvloer! Je leest er hier alles over.
-
is timmerman hard werken?
Als timmerman ben je elke dag fysiek bezig. Je bent de hele dag aan het sjouwen, tillen, timmeren, zagen, klimmen en lopen. Gelukkig is jouw conditie helemaal op orde! Op deze pagina lees je er alles over.
-
waarom is het leuk om te werken als timmerman?
Heb je veel energie en heb je moeite om stil te zitten? Als timmerman verveel je je nooit. Je houdt je bezig met enorm veel verschillende werkzaamheden en je werkplek is geen dag hetzelfde. Het leukste aan het werk van een timmerman is dat je echt verschil ziet van voor en na jouw werk. Op deze pagina lees je alles over het beroep timmerman.
-
aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als timmerman?
Naast een mbo-diploma heb je als timmerman vaak ook een VCA-certificaat nodig. Dit certificaat garandeert dat je in staat bent veilig en milieubewust te werken. Vaak kan je deze kosteloos behalen bij je werkgever en hoef je je daar dus geen zorgen om te maken! Op deze pagina lees je er alles over.
-
hoe moet ik solliciteren op een timmerman vacature?
Solliciteren als timmerman is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op.
Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
welke vaardigheden ontwikkel ik met een timmerman baan?
In je werk als timmerman heb je veel contact met collega’s uit andere disciplines op de werkplaats. Communicatieve vaardigheden ontwikkel je dan ook razendsnel! Natuurlijk ben je lichamelijk fit om de hele dag te sjouwen en timmeren en werk je te allen tijde secuur! Een waterpas zit altijd in jouw broekzak. Je leest het hier.
-
hoe lang duurt een opleiding tot timmerman?
Hoe lang de opleiding tot timmerman duurt, hangt natuurlijk af van het soort opleiding die je gaat volgen. Zowel de opleiding tot timmerman (mbo niveau 2) als allround timmerman (mbo niveau 3) duren twee jaar. Op deze pagina lees je er alles over.