keukenhulp vacatures
hr assistent
Wil jij deel uitmaken van een HR-team? We zoeken een enthousiaste HR-assistent om bij te dragen aan verschillende HR-processen. Ben jij proactief en klaar voor een dynamische start in HR? Solliciteer nu voor deze uitdagende rol en ontdek de kansen die op jou wachten! wat bieden wij jou ...
bekijk vacature
Fiets technicus elektrische fietsen, QicQ
Heb je de opleiding ROC fietstechnicus met minimaal niveau 2 afgerond? En ben je op zoek naar een uitdagende baan? Dan zoeken wij jou! wat bieden wij jou O.b.v. ervaring een salaris tot € 3000 Reiskostenvergoeding, een e-bike of speed pedelec ...
bekijk vacature
DCS operator
We zoeken een ervaren DCS operator in Scheemda, fulltime voor een langere tijd. wat bieden wij jou Bruto 19 euro per uur Baan met kans op contract wie ben jij Aansturen van processen ...
bekijk vacature
Een keukenhulp is een medewerker met ondersteunende taken in de keuken. Als keukenhulp help je dus de koks en ander keukenpersoneel in een restaurant, hotel, cateringbedrijf of kantine. Zo maken jullie samen de lekkerste gerechten! Dus word jij er blij van om bij te dragen aan de onvergetelijke avond van je gasten? Lees dan snel verder!
wat doet een keukenhulp?
Als keukenhulp heb je veel verschillende taken in de keuken. Zonder jou geen luxe diner, snelle hap of uitgebreid etentje! Je taken als keukenhulp bestaan uit twee delen: helpen bij het klaarmaken van maaltijden en de werkomgeving netjes houden. Dit zijn je belangrijkste taken als keukenhulp:
-
maaltijden klaarmaken
-
de keuken schoonhouden
Wil je weten wat je als keukenhulp gaat verdienen? Check dit blog over het horeca salaris of vul onze salarischecker in. Deze tool berekent het gemiddelde salaris van flexmedewerkers die als koerier via Randstad aan het werk zijn. Leeftijd, locatie, vakantiegeld of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
Wil je weten waar je allemaal recht op hebt als het gaat om: je loon, aantal vakantiedagen, pensioen opbouw, vakantiegeld en overwerktoeslagen? Check dan de horeca cao.
secundaire arbeidsvoorwaarden als keukenhulp
Als keukenhulp valt je werk onder de horeca-cao. In deze afspraken is vastgelegd dat je als fulltime medewerker recht hebt op 25 vakantiedagen per jaar. Ook krijg je 8% vakantiegeld, wat wordt berekend over je bruto jaarsalaris.
Als je al langer in de keuken werkt krijg je waarschijnlijk steeds meer verantwoordelijkheid. Op deze manier groei je als je hard werkt en een aanvullende opleiding volgt misschien zelfs door tot kok! Ook andere functies in de keuken zijn een optie voor je. Deze functies zijn dus een optie als je al werkt als keukenhulp:
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
In de keuken is iedere dag anders. Het ligt er maar net aan hoe druk het is, welke gerechten je die avond maakt en met welke collega’s je aan het werk bent! Dat maakt een baan als keukenhulp juist ook zo leuk. Als keukenhulp ben jij de onmisbare schakel die zorgt dat de lekkerste gerechten klaargemaakt worden. Wat staat er op het menu als je gaat werken als keukenhulp? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als keukenhulp
Geen keukenmedewerker is zo veelzijdig als de keukenhulp! Als keukenhulp ben je een echte allrounder. De voorraad controleren, de laatste hand leggen aan een salade of toch even de vloer dweilen? Jij draait er je hand niet voor om! Je taken als keukenhulp vallen uiteen in twee verschillende soorten: maaltijden klaarmaken en de werkomgeving netjes houden. Dit zijn daarbij je belangrijkste verantwoordelijkheden:
ingrediënten verzamelen en klaarmaken
Als keukenhulp zorg je dat alle ingrediënten voor de gerechten kant-en-klaar zijn. Dat betekent dat je alle ingrediënten wast, snijdt en in de juiste porties verdeeld. Zo is alles klaar voor de koks en gaan zij aan de slag om de lekkerste recepten te bereiden! Je warmt daarvoor ook producten op, ontdooit bevroren ingrediënten en bakt andere producten af. Als alle onderdelen van het gerecht klaar zijn, is het vervolgens aan de kok om er een mooi geheel van te maken.
gerechten klaarmaken
Simpele gerechten zoals soepen, sauzen of desserts klaarmaken hoort ook bij je takenpakket als keukenhulp. Je bereidt deze gerechten zelfstandig of samen met de kok.
afwassen en schoonmaken
Klaar met koken? Dan laat je je werkplek natuurlijk netjes achter! Als keukenhulp zorg je ervoor dat de keuken helemaal schoon en opgeruimd is voordat je naar huis gaat. Dat betekent de gebruikte pannen afwassen, maar ook werkbladen afnemen en keukenmachines afwassen. Allemaal om de volgende dag weer lekker samen aan de slag te gaan in een schone werkomgeving. Dat is voor iedereen fijn!
voorraad bijhouden
Wie weet er precies hoeveel producten er nog op voorraad zijn? De keukenhulp natuurlijk! Als keukenhulp houd je de voorraad bij, controleer je regelmatig of er dingen op zijn en zorg je dat alles op de juiste manier bewaard wordt. Je zorgt ook dat nieuwe voorraad op tijd besteld wordt, zodat jullie nooit zonder ingrediënten komen te zitten.
wie zijn je collega’s?
Als keukenhulp werk je iedere dag samen met een hele hoop andere enthousiaste collega’s. Het teamgevoel is dan ook heel belangrijk bij een baan in de horeca: het is hard werken, maar vooral ook heel gezellig!
Op je werkdag help je de kok bij het bereiden van de lekkerste gerechten. Maar je springt ook bij in de spoelkeuken om de afwasser te helpen wanneer hij het even druk heeft. En je zorgt dat de barista altijd genoeg voorraad heeft om de heerlijkste koffietjes te bereiden. Zo versterken jij en je collega’s elkaar iedere dag. Samen vormen jullie een goed geolied horecateam en zorgen jullie dat alle gasten genieten van een heerlijke maaltijd!
je werkplek: werken in de keuken
De werkplek van een keukenhulp spreekt natuurlijk voor zich. Jij voelt je helemaal thuis in de keuken! En er zijn wel heel veel verschillende plekken waar je aan de slag kan als keukenhulp. Wordt het een sterrenrestaurant, een eetcafé of toch een hotel? De keuze is aan jou!
En denk ook eens aan een andere werkplek dan de traditionele horeca: keukenhulpen werken bijvoorbeeld ook bij evenementenlocaties en in attractieparken. Of ga aan het werk in de keuken bij grote bedrijven: je functie lijkt dan vaak op die van een cateringmedewerker.
leuke bedrijven om te werken als keukenhulp
Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij deze toffe bedrijven:
-
werken in de horeca bij een van de leukste pretparken van Nederland? Dat doe je als keukenhulp bij Duinrell!
-
aan de slag als keukenhulp bij de grootste evenementen: bij Ahoy, Easyfairs en Keukenhof draag je bij aan de ultieme beleving van alle gasten
-
in de keuken bij Albron werk je op leuke locaties, zoals: Center Parcs, ziekenhuizen of grote kantoren
-
werken bij grote cateraars, zoals Sodexo
de werktijden van een keukenhulp
Je werktijden als keukenhulp hangen maar net af van je werkplek. Ga maar na: op een evenement werk je vaak tot een stuk later dan in een bedrijfskantine! Over het algemeen kan je er wel vanuit gaan dat je vaak ‘s middag en ‘s avonds werkt. Zo bezorg je alle gasten een lekkere maaltijd!
De meeste keukenhulpen werken trouwens parttime, maar er zijn zeker ook genoeg fulltime banen als keukenhulp beschikbaar. Voor ieder wat wils! Ook als je liever in het weekend werkt is een baan als keukenhulp een goede optie.
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Op zoek naar een baan als keukenhulp? Je hebt meestal geen specifieke opleiding nodig om als keukenhulp aan de slag te gaan in de horeca. Terwijl je werkt leer je namelijk het meeste. Je collega’s helpen je natuurlijk in het begin, maar je doet gauw ervaring op in de praktijk. Zo heeft de keuken al snel geen geheimen meer voor jou!
Voor een baan als keukenhulp is het wel belangrijk dat je een echt horecahart hebt en gastvrij bent. Want uiteindelijk werk je samen met je collega’s in de keuken maar met één doel: jullie gasten een fijne tijd bezorgen. Wil je je skills toch uitbreiden voordat je in de keuken stapt? Check dan hier alle opleidingen en trainingen in de horeca.
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad opleidingen en trainingen. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
welke eigenschappen en competenties ontwikkel je met een baan als keukenhulp
Voor een baan als keukenhulp moet je vooral een passie voor horeca hebben. Tijdens je werk ontwikkel je je heel snel in de keuken, dus je hebt geen ervaring nodig om te beginnen als keukenhulp. Het is wel belangrijk dat je gastvrij bent: de gast staat altijd op één! Je houdt het belang van de gast dus in je achterhoofd bij alles wat je doet. En de volgende eigenschappen zijn ook goed om te hebben als je aan de slag gaat als keukenhulp:
-
je houdt van aanpakken en bent niet bang om hard te werken! Als keukenhulp heb je veel verschillende taken. Je hebt dan ook een belangrijke rol: zorgen dat de rest van de medewerkers in de keuken aan de slag kunnen met het maken van de lekkerste gerechten!
-
goed in samenwerken: als keukenhulp werk je de hele dag door samen met je andere collega’s in de keuken. En om te zorgen dat alles op het juiste moment klaar is, is het dus superbelangrijk dat jullie daar goed in zijn! De ideale keukenhulp is sociaal en kan met iedereen goed overweg
-
je leert snel: voor een baan als keukenhulp heb je geen specifieke opleiding nodig. Je leert het vak lekker in de praktijk! Daarom is het wel zo fijn als je leergierig bent. Ben jij een snelle leerling? Dat komt zeker van pas als je gaat werken als keukenhulp!
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je terug kunt vallen en om hulp kan vragen;
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via onze opleidingen en trainingen is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden
-
vast contract? Een uitzendbaan als keukenhulp via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over keukenhulpen
-
wat doet een keukenhulp?
Als keukenhulp werk je in de keuken, waar je veel verschillende taken uitvoert. Je taken als keukenhulp bestaan uit twee delen: helpen bij het klaarmaken van maaltijden en de werkomgeving netjes houden. Lees meer over de taken die bij een baan als keukenhulp horen op deze pagina!
-
wat verdien je gemiddeld als keukenhulp?
Het salaris van een keukenhulp hangt af van ervaring, leeftijd en een eventuele opleiding. Wil je weten wat je als keukenhulp gaat verdienen? Check het direct in onze salarischecker!
-
heb je ervaring nodig om keukenhulp te worden?
Om keukenhulp te worden heb je geen specifieke werkervaring nodig. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je het leuk vindt om in de horeca te werken! Je doet tijdens je werk als keukenhulp vanzelf relevante werkervaring op; je leert snel in de praktijk en je collega’s nemen je vlotjes mee in hun werkzaamheden.
-
aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als keukenhulp?
Om keukenhulp te worden heb je geen specifieke opleiding of werkervaring nodig. Het is vooral belangrijk dat je het leuk vindt om in de horeca te werken, dat je van aanpakken weet en natuurlijk dat je heel gastvrij bent. De gast staat altijd op één!
-
hoe moet ik solliciteren op een keukenhulp vacature?
Solliciteren als keukenhulp is simpel: maak een randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als keukenhulp?
Als je aan de slag gaat als keukenhulp ontwikkel je je heel snel omdat je meteen in de praktijk gaat werken. Omdat je veel met collega’s in de keuken moet schakelen leer je al snel goed samenwerken en communiceren. En natuurlijk leer je heel veel over het horecavak zelf, zodat je eventueel ook kan doorgroeien naar andere functies binnen het horecavak.
-
wat betekent keukenhulp?
Een keukenhulp is een medewerker met ondersteunende taken in de keuken. Als keukenhulp help je dus de koks en ander keukenpersoneel in een restaurant, hotel, cateringbedrijf of kantine. Zo maken jullie samen de lekkerste gerechten!