uurloon horeca
Wat precies je salaris in de horeca is, is afhankelijk van verschillende factoren:
- leeftijd
- functie
- werkervaring
- organisatie
Vaak wordt er in de horeca rekening gehouden met jeugdschalen, waardoor leeftijd een sterke rol kan spelen in het salaris. Ook het type functie en aantal jaren werkervaring spelen een rol. Een ervaren zelfstandig werkend kok zal logischerwijs meer verdienen dan een beginnend afwasser. Gelukkig is de horeca cao er om te zorgen dat je altijd betaalt krijgt naar wat je hoort te verdienen.
netto uurloon horeca
Je brutoloon is het bedrag vóór aftrek van belastingen en premies. Dit loon staat op je arbeids- of uitzendovereenkomst. Je nettoloon is het bedrag dat je daadwerkelijk op je bankrekening ziet staan, wanneer je salaris uitbetaald is door je werkgever. Het nettoloon ontstaat door de aftrek van belastingen en premies van je brutoloon. Wat je precies afdraagt aan belastingen en premies is per persoon verschillend, maar we kunnen met het gebruik van deze tool wel een schatting maken voor je. Handig he!
Wil je meer weten over het verschil tussen je bruto en netto loon? Lees er hier dan alles over.