muebelmaker vacatures
Pas je zoekopdracht aan om meer resultaten te zien. Denk bijvoorbeeld aan:
- Het verwijderen van één of meerdere filters.
- Pas de functietitel aan en controleer op spelfouten.
- Het aanvinken van meerdere vakgebieden.
- Zocht je op postcode? Controleer dan of je een volledige postcode hebt gebruikt, bijvoorbeeld 1234 AA.
Een meubelmaker is iemand die verschillende soorten meubels maakt, repareert en renoveert. Hierbij werk je met meerdere materialen, technieken en soorten gereedschap. Of het nu gaat om een tafel, een stoel, een kast of een specifiek onderdeel van een boot - met jouw precisie en vakmanschap tover je een werktekening om tot een fantastisch meubelstuk!
Als meubelmaker werk je in een meubelmakerij, een meubelfabriek of een kleinere werkplaats. Daar werk je samen met andere ambitieuze vakmensen, bijvoorbeeld aan een op maat gemaakte hoekbank voor in een woonkamer, een complete meubelserie voor een restaurant of het interieur van een luxe speedboot. Een zeer afwisselend beroep dus!
wat doet een meubelmaker?
Als meubelmaker ben je verantwoordelijk voor:
-
lezen van werktekeningen
-
maken van meubels aan de hand van werktekeningen
-
repareren en renoveren van meubels en onderdelen
-
voorbereiden van de productie
-
materialen verwerken met gereedschappen en machines
Wil je weten wat je als meubelmaker verdient? Bekijk het in onze salarischecker. Deze tool berekent het gemiddelde salaris van flexmedewerkers die als meubelmaker via Randstad aan het werk zijn. Leeftijd, locatie, vakantiegeld of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Als je aan het werk gaat als meubelmaker, val je onder de cao van Interieurbouw en Meubelindustrie. In je cao vind je, behalve de loonschalen, ook afspraken over vergoedingen en toeslagen. Deze kunnen van toepassing zijn wanneer je bijvoorbeeld ook praktijkopleider bent, naar een klus moet rijden of wanneer je zelf gereedschap moet kopen. Kijk hier dus goed naar voor je aan de slag gaat als meubelmaker!
Hoe meer ervaring en vakkennis je hebt, hoe meer verantwoordelijkheden je kunt krijgen als meubelmaker. Vind je het bijvoorbeeld leuk om een team van vakmensen aan te sturen of je bezig te houden met de inkoop van de materialen en gereedschappen? Of zie jij jezelf ook constructies bouwen en monteren? Kijk dan eens naar de volgende doorgroeimogelijkheden:
-
projectleider: in deze rol ben je dé persoon die eindverantwoordelijk is voor een project. Dat betekent: een planning en begroting maken, een team samenstellen en aansturen, de voortgang van het project in de gaten houden en eventuele problemen oplossen. Dus niet een los meubelstuk maken, meer ervoor zorgen dat het grotere geheel netjes afgewerkt en opgeleverd wordt.
-
werkvoorbereider: een grote rol bij de voorbereiding van projecten in sectoren als de bouw, installatietechniek, werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Als werkvoorbereider heb je veel kennis van verschillende onderdelen die nodig zijn om aan een project te beginnen. Zonder jou ligt er geen plan van aanpak klaar en weet niemand wat er moet gebeuren.
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
-
interieurbouwer: een interieurbouwer houdt zich specifiek bezig met het maken van interieurs voor winkels, kantoren of bijvoorbeeld schepen. Het meubilair maak je speciaal op maat voor de klant. Dit betekent dat je echt iets unieks maakt
-
allround meubelmaker: heb jij al veel ervaring opgedaan? Dan kan je aan de slag als allround meubelmaker. Je bent bekend met veel verschillende materialen en weet hoe je handgereedschap en (semi-)automatische bewerkingsmachines moet gebruiken. Maar dat is voor jou als allround meubelmaker geen probleem, want jij kan eigenlijk alles!
-
timmerman: Een timmerman is iemand die bouwwerken construeert, repareert of monteert. Het gaat hierbij meestal om houten constructies. Denk bijvoorbeeld aan dakconstructies, kozijnen, ramen, deuren, wanden en vloeren. Jij bent een echte alleskunner waarbij je de ene keer een deur monteert en de andere een scheidingswand in elkaar timmert
Wat kan je verwachten als je gaat werken als meubelmaker? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als meubelmaker
Als meubelmaker ben je voornamelijk bezig met het maken, repareren en renoveren van meubels en onderdelen. Je hebt bovendien een oog voor detail, je houdt ervan om met je handen te werken en voelt je als een vis in het water op de werkplaats tussen de houtsnippers. Wat kun je verder verwachten als je aan het werk gaat als meubelmaker? De volgende algemene zaken zijn goed om te weten:
-
voorbereidende werkzaamheden
Nog voordat je een plank op de vlakbank legt of in tweeën zaagt, bestudeer je eerst de schetsen en werktekeningen. Kloppen de maten? Is het benodigde materiaal allemaal aanwezig? Deze voorbereiding is erg belangrijk om efficiënt te werk te kunnen gaan
-
materiaalbewerking
niet elk meubel is uit hetzelfde hout gesneden. Als meubelmaker heb je kennis van verschillende materiaalsoorten en weet je hoe je deze het beste kunt bewerken met machines en gereedschappen
-
onderhoudswerkzaamheden
naast het maken van nieuwe meubels, hoort het onderhouden of renoveren van bestaande meubels er natuurlijk ook bij. Jij doet er alles aan om een oud of kapot meubel in ere te herstellen en ervoor te zorgen dat het een tweede leven krijgt
wie zijn je collega’s?
Afhankelijk van de grootte van de werkplaats waar je werkt, heb je als meubelwerker te maken met collega’s van verschillende disciplines uit het productiewerk en de bouw. Zo worden de werktekeningen van de meubels of de onderdelen aangeleverd door een bouwkundig tekenaar. Met een projectleider of werkvoorbereider wordt de planning en de voortgang besproken, zodat jij weet wanneer een bepaald meubel of onderdeel af moet zijn. Samen zorgen jullie ervoor dat de specifieke wensen van de klant vervuld worden.
werkdag van een meubelmaker
Grote kans dat een meubelmaker elke dag iets anders maakt, repareert of renoveert. Vandaag een tafel voor in een kantoor, morgen een bar voor in een café en de dag daarna een onderdeel van een kajuit. Passen, meten, schuren, zagen - het hoort er allemaal bij. Benieuwd hoe je werkdag eruit ziet als meubelmaker? Lonneke zocht het uit in onze videoreeks 100 dagen, 100 banen!
meubelmaker
je werkplek in de werkplaats
Als meubelmaker werk je op een werkplaats. Hier vind je al het materiaal en de benodigde machines en gereedschappen. Afhankelijk van het bedrijf waarvoor of het project waaraan je werkt, kan dit een grote loods zijn of een klein atelier. Denk bijvoorbeeld aan een lokaal familiebedrijf dat alleen meubels op maat maakt voor particulieren. Hoe groot of klein je werkplek ook is, als meubelmaker ben je gegarandeerd de hele dag in de weer!
leuke bedrijven om te werken als meubelmaker
Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:
-
de NS ofwel de Nederlandse Spoorwegen. Heb je er ooit over nagedacht wie al die fraaie stoelen en banken maakt, waarop dagelijks duizenden reizigers zitten? En wie de plafonds en wanden van de treinen vernieuwt? Juist, de meubelmakers dus!
-
staalproducent tata steel. Een indrukwekkende werkomgeving waar je als meubelmaker met technisch inzicht een streepje voor hebt
de werktijden van een meubelmaker
Als meubelmaker werk je meestal fulltime, van maandag tot en met vrijdag op een vaste locatie. Soms wordt er in ploegen gewerkt, waarbij je een extra toeslag krijgt, maar de meeste meubelmakers werken gewoon overdag. Dat betekent dat je in de weekenden en in de avonden vrij bent. Heel overzichtelijk dus.
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Om meubelmaker te worden heb je een mbo-opleiding tot meubelmaker nodig. Dit kan een opleiding tot allround of ontwerpend meubelmaker zijn, maar ook met de opleidingen mbo (scheeps)interieurbouwer of mbo machinaal houtbewerker kan je meubelmaker worden. Zo’n opleiding duurt gemiddeld twee jaar, waarbij je direct veel praktijkervaring opdoet in de lessen en tijdens je stages.
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
-
secuur werken: nauwkeurig werken hoort erbij als meubelmaker. Enkele millimeters kunnen namelijk het verschil maken tussen een perfect of mislukt onderdeel
-
goed in samenwerken: de meeste meubelmakers werken met een team aan een meubelstuk of een interieur. Het is dus belangrijk dat jij het leuk vindt om met andere vakmensen te werken om samen een mooi meubelstuk of interieur te bouwen
-
in oplossingen denken: het kan natuurlijk een keer gebeuren dat de wens van een klant niet haalbaar is of een onderdeel niet past. Aan jou dan de taak om een goede oplossing te verzinnen, zodat de klant toch krijgt wat hij wil
-
lichamelijk fit: op zo’n werkplaats sjouw je wat af. Je verplaatst materialen, bewerkt ze met machines, brengt ze van de ene werkbank naar de andere… Geen probleem voor jou als fitte, sterke meubelmaker!
Via GoodHabitz kan je verschillende gratis trainingen volgen om je competenties verder te ontwikkelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van veilig aan het werk of basiskennis BHV?
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je kan terugvallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden
-
vast contract? Een uitzendbaan als meubelmaker via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over meubelmakers
-
wat doet een meubelmaker?
Als meubelmaker maak je meubels en onderdelen op basis van werktekeningen. Soms repareer of renoveer je ook meubels. Je werkt hierbij vaak met hout, maar ook met heel veel andere soorten materialen en bewerkt deze met verschillende machines. Meer weten over deze baan? Lees het hier.
-
wat verdien je gemiddeld als meubelmaker?
Als fulltime meubelmaker verdien je ongeveer 1.905 euro bruto per maand. Per jaar is dat dus zo’n 22.860 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Ga je aan de slag als flexmedewerker? Dan verdien je ongeveer 11,00 euro bruto per uur. Je leest meer over werken als meubelmaker op deze pagina.
-
ervaring nodig voor meubelmaker?
Om als meubelmaker aan de slag te gaan heb je een mbo-opleiding tot allround of ontwerpend meubelmaker nodig. Met een soortgelijke opleiding, zoals mbo-(scheeps)interieurbouwer of mbo-machinaal houtbewerker kan je ook als meubelmaker aan de slag. Deze opleidingen duren gemiddeld twee jaar. Tijdens deze opleidingen doe je veel praktijkervaring op en loop je stage bij bedrijven. Veel werkgevers vragen daarnaast om een VCA-diploma. Dit diploma behaal je gemakkelijk en snel via Randstad. Op deze pagina lees je meer over welke opleidingen en kwalificaties je nodig hebt om meubelmaker te worden.
-
waarom is het leuk om te werken als meubelmaker?
Meubelmakers zijn elke dag met hun handen aan het werk om mooie dingen te maken. Op de werkplaats ben je bovendien de hele tijd in beweging, werkt met verschillende materialen en machines en kunt lekker creatief zijn. Zo vliegt je dag voorbij!
-
hoe moet ik solliciteren op een meubelmaker vacature?
Solliciteren als meubelmaker is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!