tegelzetter vacatures
Pas je zoekopdracht aan om meer resultaten te zien. Denk bijvoorbeeld aan:
- Het verwijderen van één of meerdere filters.
- Pas de functietitel aan en controleer op spelfouten.
- Het aanvinken van meerdere vakgebieden.
- Zocht je op postcode? Controleer dan of je een volledige postcode hebt gebruikt, bijvoorbeeld 1234 AA.
Als tegelzetter houd je je bezig met het plaatsen van tegels op vloeren of muren. Tegelzetten is gevarieerder werk dan je denkt. Je kan tegels namelijk met verschillende soorten lijm vastmaken en je hebt een hele hoop verschillende patronen waarop de tegels geplaatst kunnen worden. Genoeg om te leren dus! Tegelzetter ben je meestal in de bouw.
wat doet een tegelzetter?
Als tegelzetter ben je verantwoordelijk voor:
-
een duidelijk werkplan
-
goedkeuring van de klant voor je start met tegels zetten
-
het zetten van de tegels en het maken van patronen
-
opmeten van de ruimte
-
op tijd en netjes afleveren van de betegelde ruimte
Wil je weten wat je als tegelzetter verdient? Bekijk het in onze salarischecker. Deze tool berekent het gemiddelde salaris van flexmedewerkers die als tegelzetter via Randstad aan het werk zijn. Leeftijd, locatie, vakantiegeld of eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Als tegelzetter val je meestal in de bouw cao. In de bouw cao krijg je een pensioenregeling, reiskostenvergoeding, gezondheidsverzekering, telefoon en soms auto/bus van de zaak. Daarnaast krijg je extra betaald als je ver van huis moet werken, werkkleding en een opleidingsbudget. Maar let op, per bedrijf verschilt het welke secundaire arbeidsvoorwaarden je krijgt als tegelzetter. Het ligt dus echt aan bij wat voor bedrijf je aan het werk gaat. Wij adviseren dus om dit van tevoren even te checken bij de werkgever.
Ben je al langer tegelzetter? Dan kan je doorgroeien of omscholen naar de volgende functies:
-
dekvloerenlegger
-
betonvloerenlegger
-
asfalteerder
-
vloerenafwerker
-
polijster
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Een tegelzetter is een alleskunner als het gaat om betegelen. Wel zijn er verschillende soorten projecten en tegels die je tegenkomt tijdens het werk. Zo heb je:
-
natuursteentegels: zwaardere tegels die vaak in de badkamer of keuken gelegd worden
-
keramische tegels: deze worden vaak gebruikt in de badkamer en zijn meestal grijs en relatief groot
-
cementtegels: worden vaak gebruikt in vloeren. Deze vallen in het duurdere segment en leg je vaak in een mooi patroon
Voor al deze tegels is een verschillende manier van zetten nodig en je hebt verschillende soorten lijm en cement nodig. Het is dus belangrijk dat je hier vanaf weet!
Vandaag grote tegels in de badkamer, morgen kleine tegels op de achterwand van de keuken. Elke dag is anders als je tegelzetter bent. Maar wat kan je verwachten als je gaat werken als tegelzetter? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als tegelzetter
-
aanmaken van mortel, specie of lijm: hiermee zet je de tegels vast
-
zetten van tegels met behulp van cement en/of lijm
-
inwassen van voegenvuller: de voegen tussen de tegels moeten natuurlijk wel mooi worden afgewerkt!
-
lezen van bestek en tekeningen: op de bouwtekening staan duidelijk de afmetingen zodat je geen fouten maakt
-
bijwerken van de ondergrond: de ondergrond moet glad zijn zodat de tegels er mooi op komen te liggen
wie zijn je collega’s?
Je werkt meestal alleen als tegelzetter, maar bent altijd omringd door mensen op de bouwplaats. Het is namelijk vaak zo dat wanneer mensen hun huis, badkamer of keuken verbouwen, er meer dingen gedaan moeten worden naast alleen tegels zetten. Denk bijvoorbeeld aan: bouwvakkers, schilders, loodgieters, aannemers, kitter of een stukadoor.
je werkplek op bouwplaatsen
Je werkplek varieert iedere dag. Zo sta je de ene dag in de enorme keuken van een losstaand huis, en de andere dag de tegels in een zwembad in het juiste patroon te leggen. Thuiswerken zit er dus niet bij, aangezien je elke dag naar een andere locatie moet. Vaak kan je wel aan de slag in de buurt, want tegelzetters zijn gewild.
de werktijden van een tegelzetter
Een tegelzetter werkt meestal in de bouwtijden. Dit is vaak van vroeg in de ochtend (zes, zeven uur) tot in de middag (drie, vier uur). Je bent dus lekker op tijd vrij! Handig als je kinderen hebt, of gewoon houdt van vroeg opstaan en vroeg klaar zijn.
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Als je tegelzetter wilt worden is het aan te raden om de opleiding tegelzetter (mbo niveau 2) te doen. Daarna kan je meteen bij alle werkgevers die tegelzetters willen aanwerven aan de slag! Wil je meteen aan de slag maar heb je deze opleiding nog niet behaald? Dan willen bedrijven je vaak ook gratis omscholen! Check de vacatures dus goed.
Wanneer bedrijven je om willen scholen, staat er in de functietitel vaak tegelzetter leerling. Zo ga je in het begin met iemand meelopen waardoor je het heel snel oppikt. Vaak hoef je dan alleen maar een certificaat te halen, om te laten zien dat je officieel tegels kan zetten. Zo kan je dus lekker snel aan het werk!
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
Tegels zijn goed zichtbaar in mensen hun huis en op kantoren. Daarom is het belangrijk dat je als tegelzetter netjes te werk gaat. Nauwkeurigheid is dus onmisbaar voor een goede tegelzetter. Verder zijn de volgende competenties handig voor deze functie.
-
aanpassingsvermogen: bouwplannen veranderen nog weleens. Daarom is het belangrijk dat je je aan kan passen; de wensen van de klant zijn het uitgangspunt
-
resultaatgericht: als tegelzetter moet je vaak snel werken omdat een verbouwing meestal krap gepland is. Je moet dus snel resultaat leveren
-
stressbestendig: tegelzetten neemt wat tijd in beslag. Het is daarom belangrijk dat je sterk in je schoenen staat en stressbestendig bent als andere mensen in de bouw al door willen zonder dat de tegels goed zijn gedroogd
-
zelfmanagement: als tegelzetter ga je vaak individueel aan de slag. Het is daarom belangrijk dat je goed in je eentje kan werken en jezelf kan sturen
-
methodisch werken: wanneer je patronen moet leggen met tegels kan dit nog wel eens een uitdaging zijn. Vaak moet je dan methodisch te werk gaan. Dit doe je in het begin vaak samen met een begeleider
-
geduldig: tegelzetten doe je niet in een halfuurtje. Het is daarom belangrijk dat je de tijd neemt, en wanneer de tegels gezet zijn, ze goed uit laat harden.
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je kan terugvallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden
-
vast contract? Een uitzendbaan als tegelzetter via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over tegelzetters
-
wat doet een tegelzetter?
Als tegelzetter houd je je bezig met het plaatsen van tegels op vloeren of muren. Dit is gevarieerder werk dan je denkt. Je kan tegels namelijk met verschillende soorten lijm vastmaken en je hebt een hele hoop verschillende patronen waarop de tegels geplaatst kunnen worden. Lees hier meer over het takenpakket van een tegelzetter.
-
wat verdien je gemiddeld als tegelzetter?
Als fulltime tegelzetter ga je gemiddeld tussen de 2.698 en 3.599 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 40.810 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Lees hier wat je als flexwerkende tegelzetter verdient.
-
heb je ervaring nodig om tegelzetter te worden?
Om tegelzetter te worden heb je geen ervaring nodig maar wel een mbo-opleiding in die richting. Ervaring doe je vervolgens op in het werkveld. Bekijk hier de vacatures.
-
is tegelzetten moeilijk?
Het is niet per se moeilijk, maar wel moeilijker dan je denkt. Tegels zijn soms zwaar en hebben een speciale behandeling nodig. En ook kan het zijn dat je een speciaal patroon moet volgen. Het is dus gevarieerd werk. Lees hier meer over de werktijden van een tegelzetter.
-
is tegelzetter zijn hard werken?
Ja het is hard maar leuk werk. Je werkt in de bouw, waardoor je vaak veel uren draait. Ook is het fysiek hard werk, omdat je de hele dag aan het sjouwen bent en veel op je knieën zit. Lees hier over de opleidingen die je kan doen om tegelzetter te worden.
-
waarom is het leuk om te werken als tegelzetter?
Het is leuk om te werken als tegelzetter omdat je de hele dag bezig bent met je handen en elke dag anders is. De ene dag ben je bezig met een badkamer, terwijl je de volgende dag tegels legt in een zwembad. De variatie is wat het werk als tegelzetter zo bijzonder maakt. Lees hier over welke competenties je nodig hebt.
-
aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als tegelzetter?
Het is belangrijk dat je een mbo-niveau 2 hebt gedaan, liefst in de richting van tegelzetter maar een andere functie in de bouw kan ook. Daarnaast is het fijn als je beschikbaar bent in bouw-werktijden. Meer weten over tegelzetter? Lees hier van alles over de functie.
-
hoe moet ik solliciteren op een tegelzetter vacature?
Solliciteren als tegelzetter is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!