schoonmaker vacatures
Medewerker schoonmaak
Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde medewerker schoonmaak, voor een groot bedrijf in Heerlen. Als medewerker schoonmaak ben je verantwoordelijk voor het schoonmaken en onderhouden ene grote locatie. Je zorgt ervoor dat de werknemers kunnen genieten van een schone en frisse omgeving. wat bieden wij jou ...
bekijk vacature
Medewerker Schoonmaak
Ben je op zoek naar een leuke baan in de schoonmaak in Drogeham? Ben je woonachtig in Drogeham of omstreken? Ben je elke dag beschikbaar om een aantal uur te werken? Dan zijn wij op zoek naar jou! wat bieden wij jou € 13,68 tot € 15,- bruto per uur ...
bekijk vacature
Medewerker schoonmaak, QiZiNi Alphen B.V.
Hi! Wat leuk dat je interesse hebt in deze vacature voor schoonmaak-/productiemedewerker bij Qizini! Ben jij op zoek naar een fulltime baan voor de lange termijn? Kun je zelfstandig werken en heb je een sterk verantwoordelijkheidsgevoel? Woon je in de buurt van Alphen aan den Rijn en vind je het fijn om in een koele omgeving te werken? Lees dan snel verder ...
bekijk vacature
Een professioneel schoonmaker, tegenwoordig ook wel interieurverzorger genoemd, is verantwoordelijk voor een nette en hygiënische omgeving. Vaak is dit een kantoor, maar het kan ook een hotel, ziekenhuis of museum zijn. Lekker afwisselend dus! Er zijn verschillende soorten schoonmakers: van professioneel schoonmakers in kantoren en gebouwen tot schoonmakers na evenementen. Maar in het algemeen geldt: zonder schoonmakers wordt het een zooitje!
wat doet een schoonmaker?
In de schoonmaak ben je verantwoordelijk voor een nette en schone omgeving. Dat kan een interieur zijn van een kantoor, maar ook een opgeruimd park na een feest. En daar komt natuurlijk een hoop bij kijken! Als professioneel schoonmaker houd je je bijvoorbeeld bezig met:
-
schoonvegen en dweilen van vloeren
-
stofzuigen van vloerbedekkingen
-
schoonmaken en schrobben van oppervlakten, zoals een balie of bureau
-
leeghalen van prullenbakken
-
bijhouden van schoonmaakartikelen en aanvullen waar nodig
-
polijsten van houten oppervlakken
-
schoonmaken van ramen
-
ontsmetten van toiletten en wastafels
-
signaleren en doorgeven van reparaties
Wil je weten wat je gaat verdienen als schoonmaker? Bekijk het in onze eigen salarischecker. Deze tool berekent het gemiddelde loon van flexmedewerkers die als schoonmaker via Randstad aan het werk zijn. Leeftijd, locatie en eventuele bonussen zijn hierin niet meegenomen.
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
wanneer ga je meer verdienen als schoonmaker?
Werk je al langer als schoonmaker? Dan ga je vaak meer salaris verdienen! Soms zijn er ook andere doorgroeimogelijkheden. Werk je bijvoorbeeld al langere tijd op een vaste plek, ben je communicatief sterk en vind je het leuk om andere schoonmakers aan te sturen? Misschien is de rol van coördinator schoonmaak dan iets voor je. Er zijn ook schoonmakers die zich specialiseren in een bepaalde reinigingsmethode, bijvoorbeeld het professioneel reinigen van meubels of bepaalde technische apparatuur. Dan ga je vaak ook meer loon verdienen.
Voor schoonmakers zijn verschillende doorgroeimogelijkheden:
-
coördinator schoonmaakteam: van schoonmaker in een team naar leider van het hele team! Als aanvoerder van het schoonmaakteam ben je verantwoordelijk voor de begeleiding én aansturing van het schoonmaakteam. Je houdt bijvoorbeeld de planning van de medewerkers in de gaten en hebt contact met het management van de organisatie. En bij een vraag of probleem weten de schoonmakers jou als eerste te vinden!
-
specialistisch professioneel schoonmaker: merk jij dat je een bepaalde reinigingsmethode echt leuk vindt? Bijvoorbeeld het polijsten van houten vloeren of het reinigen van tapijt? Dan kan je je als schoonmaker ook specialiseren in een specifieke reinigingsmethode. Ook kan je doorgroeien tot een schoonmaker in laboratoriums waar je aan bepaalde zogeheten ISO-standaarden moet voldoen
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Elk soort organisatie kent zijn eigen schoonmakers. En dat betekent dus ook dat er een hele hoop soorten schoonmakers zijn. Er zijn grofweg drie soorten schoonmakers:
-
professioneel schoonmaker in kantoren en andere gebouwen
als professioneel schoonmaker in een kantoor of gebouw werk je vaak op een vast tijdstip. Dit is vaak ‘s ochtends of ‘s avonds wanneer er minder medewerkers in het gebouw aanwezig zijn, zodat je lekker kan doorwerken. Je werkt vaak een vast schoonmaakpatroon af, zodat je zeker weet dat je geen hoekjes of tafels vergeet. Naast in kantoren werken er ook veel professioneel schoonmakers in bijvoorbeeld hotels, sportscholen, restaurants, ziekenhuizen en musea
-
projectgerelateerd schoonmaker
als projectgerelateerd schoonmaker maak je schoon na evenementen of projecten, bijvoorbeeld na een concert of voetbalwedstrijd. Vaak is voor dit schoonmaken een bepaalde tijd afgesproken en werk je gezellig in een schoonmaakploeg. Het is afwisselend werk, want je komt telkens weer op nieuwe plekken!
-
commercieel schoonmaker
als commercieel schoonmaker kom je vaak maar één keer op een bepaalde plek. Je maakt bijvoorbeeld de buitenkant van een kantoorgebouw schoon of wast de buitenkant van de ramen. Je werkt vaak met een vast team collega’s op telkens andere plekken, dus genoeg te zien!
-
schoonmaker laboratoriummateriaal
veel grote organisaties die werken met labs, hebben gespecialiseerde schoonmakers in dienst die schoonmaken volgens ISO-normen. Je bent verantwoordelijk voor het schoonhouden van alle laboratoriummaterialen en -machines die in het lab staan. Dit moet vaak voorzichtig en precies gebeuren! Hiervoor moet je soms speciale certificaten halen
-
industrieel schoonmaker
pak jij je werk het liefste groots aan? Top! Dan is werken als schoonmaker voor machines en apparaten perfect voor jou. Haal je VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers) en spring op je schrobmachine!
-
glazenwasser
heb jij geen last van hoogtevrees? Dan is werken als glazenwasser iets voor jou! Je bent verantwoordelijk voor het schoonmaken en reinigen van ramen, kozijnen en gevels. Hierbij sta je niet altijd met beide benen op de grond, want de ramen op de hoogste verdiepingen van kantoren, hotels of ziekenhuizen verdienen het ook om te shinen!
dit is je takenpakket als schoonmaker
Als schoonmaker ga je voor een schone en hygiënische omgeving. Schoonmaken is dus je allerbelangrijkste taak! Maar er komt natuurlijk meer kijken bij het werken als schoonmaker, afhankelijk van waar je aan de slag gaat.
zorgen voor een schone en hygiënische omgeving
Als schoonmaker ga je voor een blinkende, stofvrije plek. Je maakt vloeren schoon: van boenen en dweilen tot stofzuigen. Je haalt prullenbakken leeg en wast ramen. Daarnaast maak je oppervlakken zoals tafels, balies en muren schoon. En als je verantwoordelijk bent voor het sanitair dan houd je ook de toiletten en wastafels bij. Van deurklinken tot het knopje van het koffiezetapparaat: met jouw oog voor detail maak je elke plek tiptop in orde!
schoonmaakvoorraad bijhouden
Als schoonmaker weet je precies welk schoonmaakmiddel je voor welke schoonmaakklus nodig hebt. Zodra iets op is bestel je het bij of geef je dit door aan je coördinator. En daarbij denk je niet alleen aan je eigen schoonmaakproducten, maar ook bijvoorbeeld aan het toiletpapier en keukenpapier van de plek waar je werkt. Alles om de boel lekker draaiend te houden!
signaleren en doorgeven van reparaties
Als schoonmaker laat je het natuurlijk ook weten als er iets kapot is. Van een slot dat vervangen moet worden tot een lekkende wastafel: jij ziet én meldt het!
wie zijn je collega’s?
Als schoonmaker werk je vaak schouder aan schouder met andere schoonmakers of juist alleen. Dat ligt er net aan waar je aan de slag gaat en wat je leuk vindt. Afhankelijk van je werkplek ontmoet je als schoonmaker ook vaak andere collega’s, zoals medewerkers van de beveiliging of facilitair medewerkers. Bijna door je voorraad heen? Dan weet jij de voorraadbeheerder of inkoper te vinden. En is er op je werkplek ook een restaurant aanwezig? Dan schakel je als schoonmaker ook vaak met de afwassers of cateringmedewerkers.
Mocht het je nog niet duidelijk zijn: schoonmakers zijn écht overal nodig. Dat betekent dat de werkplek van een schoonmaker ook echt óveral kan zijn! Binnen of buiten, in een kantoor of op een station, in een museum of in een ziekenhuis: wat je ook leuk vindt, grote kans dat je er als schoonmaker aan de slag kan. Zo is er altijd een werkplek bij jou in de buurt te vinden en ben je weinig tijd kwijt aan reizen naar je werk.
De meeste schoonmakers werken in gebouwen of kantoren waar veel mensen samenkomen. Je werkt dan vaak op vaste werktijden. Zoek je wat meer flexibiliteit? Dat kan ook! Werken in de evenementenbranche is dan bijvoorbeeld een optie. Of houd je ervan om tijdens je werk lekker een frisse neus te halen? Als schoonmaker buiten aan de slag gaan, behoort zeker ook tot de opties! Wat dacht je van werken in een pretpark? Bekijk hieronder bij welke leuke bedrijven je allemaal aan de slag kan!
leuke bedrijven om te werken als schoonmaker
Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:
de werktijden van een schoonmaker
Als schoonmaker kan je op bijna alle tijden van de dag aan de slag! In veel kantoren of gebouwen werk je als schoonmaker ‘s avonds of ‘s ochtends, omdat er dan de minste mensen in het gebouw aanwezig zijn. Maar werk je bijvoorbeeld in een hotel, dan kan je ook prima van 9 tot 5 werken op een vaste locatie. Schoonmaken is flexibel werk dat je makkelijk kan combineren met een studie of gezin. Alles is mogelijk; de keuze is aan jou!
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Als schoonmaker heb je vaak geen speciale opleiding nodig. Je kan direct aan de slag! Het is natuurlijk wel handig als je bijvoorbeeld al ervaring hebt als huishouder. Dan heb je zeker een streepje voor! Verder doe je natuurlijk ervaring op tijdens je werk. Zo leer je tenslotte het snelst!
Als schoonmaker is het soms wel nodig om bepaalde certificaten te halen. Zo laat je zien dat je alles weet van het vak en aan welke regels en standaarden bepaalde plekken moet voldoen. Haal bijvoorbeeld je:
-
ISO-certificaten als je een werkplek aan bepaalde milieu- of kwaliteitseisen moet voldoen
-
VCA als je als schoonmaker ook mede-verantwoordelijk bent voor de veiligheid van een werkomgeving
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van onze opleidingen en trainingen. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
welke eigenschappen en competenties ontwikkel je als schoonmaker
Als schoonmaker ontwikkel je een aantal eigenschappen en competenties die je bij veel verschillende functies nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan:
-
oog voor detail: alleen met een scherp oog zorg je ervoor dat je schoonmaakt zonder hoeken of plekken te vergeten. Schoonmaken met de Franse slag is niet aan jou besteed: jij houdt ervan om precies en nauwkeurig te werk te gaan
-
goed in samenwerken: door succesvol samen te werken in een team maak je op de meest efficiënte manier schoon. Je bent een echte teamplayer en houdt ervan om samen met je collega’s voor het beste resultaat te gaan!
-
communicatief sterk: als schoonmaker is het belangrijk dat je goed kan communiceren. Je zorgt dat calamiteiten of andere problemen tijdens het schoonmaken altijd snel en duidelijk gecommuniceerd worden aan je supervisor of manager
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen;
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via onze opleidingen en trainingen is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze alle opleidingen en trainingen in de horeca
-
vast contract? Een uitzendbaan als schoonmaker via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over schoonmakers
-
wat doet een schoonmaker?
Als schoonmaker ben je verantwoordelijk voor een nette en schone omgeving. Vaak is dit een kantoor, maar het kan ook een hotel, ziekenhuis of museum zijn. Lekker afwisselend dus! Lees hier meer over het werk van een schoonmaker.
-
wat verdien je gemiddeld als schoonmaker?
Als schoonmaker ga je ongeveer 1.780 euro bruto per maand verdienen. Dit bedrag is bruto en op basis van een 40-urige werkweek. Per jaar is dat zo’n 21.420 euro bruto!
-
heb je ervaring nodig voor schoonmaker?
Als schoonmaker heb je vaak geen speciale opleiding nodig. Je kan direct aan de slag! Lees hier meer over het werken als schoonmaker.
-
voeren schoonmakers soortgelijke taken uit als huishoudsters?
Schoonmakers hebben vergelijkbare taken als huishoudsters, maar doen dit in een professionele omgeving en niet in een woning. De ruimte waarin schoonmakers werken zijn vaak ook veel groter dan huizen.
-
hoe moet ik solliciteren op een schoonmaker vacature?
Solliciteren als schoonmaker is simpel: maak een randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar schoonmaker vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
wat is een housekeeper?
Als je in een hotel werkt als schoonmaker, dan wordt dit 'housekeeping' genoemd. Je bent dan verantwoordelijk voor het schoonmaken van alle ruimtes in het hotel. Denk hierbij aan hotelkamers, algemene ruimtes, restaurants, bar, zalen, etc. Geïnteresseerd in een baan als schoonmaker? Bekijk alle schoonmaak vacatures.
-
welke opleiding heb je nodig om schoonmaker te worden?
Als schoonmaker heb je vaak geen speciale opleiding nodig. Je kan direct aan de slag! Het is natuurlijk wel handig als je bijvoorbeeld al ervaring hebt als huishouder. Dan heb je zeker een streepje voor! Verder doe je natuurlijk ervaring op tijdens je werk. Zo leer je tenslotte het snelst!
-
is schoonmaken zwaar?
Schoonmaken als beroep kan lichamelijk zwaar zijn. Als je een dagje gewerkt hebt als schoonmaker hoef je in ieder geval niet meer naar de sportschool! Bekijk alle schoonmaak vacatures.