schade-experts vacatures

Schadebehandelaar

  • Heerenveen
  • € 19,29 per uur
  • 24 - 34 uur, 3 - 5 dagen p.w.
  • MBO

Per 28 april zijn wij op zoek naar nieuwe schadebehandelaars! Heb je altijd al interesse gehad in de verzekeringsbranche, maar nog geen ervaring als schadebehandelaar? Geen probleem! Wij zoeken gedreven mensen die enthousiast zijn om het vak te leren. We bieden je graag de kans om aan de slag te gaan en je te ontwikkelen. Heb je de motivatie en wil je graag het verschil maken voor onze klanten ...

bekijk vacature

Schadebehandelaar

  • Leeuwarden
  • € 19,29 per uur
  • 24 - 34 uur, 3 - 5 dagen p.w.
  • MBO

Per 28 april zijn wij op zoek naar nieuwe schadebehandelaars! Heb je altijd al interesse gehad in de verzekeringsbranche, maar nog geen ervaring als schadebehandelaar? Geen probleem! Wij zoeken gedreven mensen die enthousiast zijn om het vak te leren. We bieden je graag de kans om aan de slag te gaan en je te ontwikkelen. Heb je de motivatie en wil je graag het verschil maken voor onze klanten ...

bekijk vacature

Als schade-expert schiet je te hulp wanneer het een verzekeringsmaatschappij niet lukt om de grootte of oorzaak van schade vast te stellen. Als onafhankelijke partij beoordeel jij de schade en onderzoek je of de verzekeringsmaatschappij deze moet dekken. Met wat voor schadeclaims je te maken krijgt, hangt af van je specialisme. Heb je een medische achtergrond? Dan kan je je vakkennis inzetten als letselschade-expert. Heb je ervaring in de (bouw)technische wereld? Dan kan je aan de slag als bouwkundig expert.

wat doet een schade-expert?

Als schade-expert ben je verantwoordelijk voor:

  • het onderzoeken van de omvang en de oorzaak van de schade

  • het rapporteren van de resultaten naar de verzekeringsmaatschappij

  • het doornemen van de maatregelen met de verzekerde en de verzekeraar

  • het in gang zetten van het schadeherstel 

Wil je weten wat je gaat verdienen als schade-expert? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!  

Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.

secundaire arbeidsvoorwaarden

Als schade-expert val je onder de cao verzekeringsbedrijf. Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bonussen, vakantietoeslagen en overwerkvergoedingen zijn dus prima voor je geregeld!

Welke doorgroeimogelijkheden er als schadebehandelaar allemaal zijn, verschilt heel erg per werkgever. Meestal moet je hierbij denken aan een leidinggevende functie binnen je organisatie of afdeling. 

Zo zou je je bijvoorbeeld kunnen ontpoppen tot teamleider schadebehandeling. Als teamleider heb je de verantwoordelijkheid over een groep schadebehandelaars. Jij coördineert ze, motiveert ze en zorgt ervoor dat ze op hun best presteren. 

Heb je er altijd al van gedroomd om je eigen bedrijf op poten te zetten? Dan kan je doorgroeien tot contra-expert! Wanneer verzekerden het niet eens zijn met het advies van de schade-expert, kunnen ze een contra-expert inschakelen. Als contra-expert geef je een second opinion en ben je, in tegenstelling tot de schade-expert, niet verbonden aan een verzekeringsmaatschappij. Je bent dus helemaal je eigen baas!

Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen

  • bouwkundig expert: dit zijn de techneuten onder de schade-experts. Als bouwkundig expert behandel je alle schadeclaims die met de bouw te maken hebben. Je hebt hier dus een (bouw)technische achtergrond voor nodig

  • letselschade-expert: een letselschade-expert heeft veel kennis van de medische wereld en houdt zich bezig met schade bij ongelukken of ziekte. Dit is een heel persoonlijk beroep. Het is namelijk erg lastig om fysiek letsel te vertalen naar een vergoeding. Dat hangt af van iemands beroep, maar ook van de hoeveelheid mentale klachten die iemand overhoudt aan een ongeluk. Het is als letselschade-expert dus heel belangrijk dat je de verzekerde goed leert kennen, zodat je samen naar de beste oplossing kan zoeken

  • expert (zwaar)werkmaterieel: een expert zwaar/werkmaterieel houdt zich bezig met het zware geschut! Als expert zwaar/werkmaterieel beoordeel je schadeclaims in de landbouw- en transportsector. Hier is weer speciale vakkennis voor nodig. Schade aan een vrachtwagen of trekker? Dan word jij gebeld!

Een vastgelopen schadezaak? Geen probleem! Met jouw ervaring en vakkennis als schadebehandelaar zorg je ervoor dat de zaak weer op de rails terecht komt. Wat kan je verwachten als je gaat werken als schade expert? De volgende zaken zijn goed om te weten:

dit is je takenpakket als schade expert

Als schade-expert is het jouw missie om uit te dokteren hoe groot de schade is en wie ervoor moet gaan betalen. Dit doe je vaak ter plekke. Je gaat erop uit om met de betrokkenen te praten en de schade in levenden lijve te beoordelen. Zo kom je iedere dag weer op nieuwe plekken en ontmoet je nieuwe mensen! Natuurlijk heb je ook nog aanvullende taken. Zoals deze hieronder:

  • rapporteren naar de verzekeringsmaatschappij

Heb je een goed beeld gekregen van wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om de schade te herstellen? Dan is het tijd om de verzekeringsmaatschappij op de hoogte te brengen. Dat doe je door middel van een schriftelijk rapport. Hierin zet je wie er aansprakelijk is voor de schade, hoe de schade gerepareerd kan worden en hoeveel dit gaat kosten

  • je neemt de maatregelen door met de verzekerde en de verzekeraar

Als schade-expert ben jij de schakel tussen de klant en de verzekeraar. Zijn zij allebei tevreden met je oplossing? Dan ben je  gelukkig! Je neemt met beide partijen de maatregelen door en zorgt ervoor dat ze er samen uitkomen

  • het schadeherstel in gang zetten

Wanneer er afspraken zijn gemaakt over de verzekering, moet het herstel in gang gezet worden. En wie kan dat nou beter dan jij? Als schadebehandelaar stippel jij een herstelplan uit, zodat de schade gerepareerd kan worden.

wie zijn je collega’s?

Als schade-expert werk je natuurlijk samen met andere schade-experts, allemaal met verschillende achtergronden. Architecten, monteurs, artsen en agenten… Ze zitten er allemaal tussen. Dat maakt samenwerken met je collega’s leuk en leerzaam! Naast je collega’s spreek je natuurlijk ook met de verzekeraar, en kom je bij de verzekerden over de vloer. 

je werkplek als schade-expert: iedere dag weer anders

Als schade-expert werk je soms op kantoor, maar ben je een groot gedeelte van je werkdag op pad om de schade van dichtbij te bekijken. Iedere dag bezoek je nieuwe plekken en ontmoet je weer nieuwe mensen. Als schade-expert kom je in alle uithoeken van het land. Van grote stad tot platteland en van boerderij tot kantoor, jij schiet overal te hulp! Zo wordt je werk nooit saai! 

leuke bedrijven om te werken als schade-expert

Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:

  • achmea: lijkt het je leuk om in een groot team te werken met veel inspirerende collega’s? Ga dan aan de slag als schade-expert bij de grootste verzekeringsmaatschappij van het land!

  • univé: vind je mensen helpen belangrijker dan omzet draaien? Dan pas je misschien wel perfect bij Univé! Univé is een verzekeraar zonder winstoogmerk met vestigingen door het hele land. Je hoeft dus niet eindeloos te pendelen

de werktijden van een schade-expert

Als schade-expert hoef je je meestal niet druk te maken om gekke werktijden. Je werkt vaak tussen de 32 en 40 uur per week van maandag tot en met vrijdag. In de weekenden ben je meestal gewoon vrij. 

Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.

Schade-experts zijn er in alle soorten en maten. Dat is ook logisch, want iedere soort schade moet door een echte kenner beoordeeld worden. Het is dus ook niet zo dat alle schade-experts dezelfde opleiding achter de rug hebben. Een expert letselschade heeft een heel ander diploma dan een expert zwaar/werkmaterieel. 

Iets dat iedere schade expert wél moet hebben, is een Wft Schade Particulier. Dit certificaat heb je nodig om financieel advies te mogen geven op het gebied van schade. De totale studielast bij een Wft basis is ongeveer 50 uur. Daarna studeer je er nog 80 voor het certificaat Schadeverzekering Particulier. Je hebt je Wft dus zo binnen! Via Randstad kun je beide opleidingen volgen terwijl je werkt. Zo stomen we jou samen klaar voor een mooie carrière als schade-expert.

En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.

Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!

Benieuwd of je geknipt bent voor een baan als schade-expert? Check dan snel of je jezelf herkent in de volgende competenties:

  • je bent analytisch

Het is belangrijk dat je als schadebehandelaar situaties goed kan analyseren. Je weet de hoofdzaken van de bijzaken te scheiden en je stelt altijd de juiste vragen om tot de kern van een probleem te komen. Hoe ingewikkeld een schadezaak ook is, jij pluist het tot op de bodem uit!

  • je bent communicatief sterk

Als schade-expert ben je de hele tijd met mensen bezig. Het is dus belangrijk dat je dit leuk vindt en dat je goed kan communiceren. Zo’n schadezaak kan best complex zijn. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat deze zware kost begrijpelijk wordt voor de klant. Jij zorgt ervoor dat de verzekerde een goed beeld heeft van wat er gaat gebeuren

  • je hebt een visie

Als schadebehandelaar neem je onafhankelijke beslissingen. Jij bent degene die de knopen doorhakt. Het is hierbij belangrijk dat je een eigen visie hebt. Je bent onafhankelijk, staat achter je eigen keuzes en laat je niet beïnvloeden door anderen

  • je bent een pietje precies

Het is belangrijk dat je een nauwkeurige werkwijze hebt. Je voert je taken uit met de grootst mogelijke nauwkeurigheid en ziet geen enkel detail over het hoofd. Zo ben jij nooit op een fout te betrappen!

Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • wekelijks uitbetaald worden

  • pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt

  • altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen

  • via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster

  • vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons

  • via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden

  • vast contract? Een uitzendbaan als schade-expert via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad

veelgestelde vragen over schade-experts

  • wat doet een schade-expert?

    Een schade-expert wordt ingehuurd om te helpen bij de meer ingewikkelde schadezaken. Wanneer een verzekeraar en een verzekerde er samen niet uitkomen, schiet jij te hulp. Je maakt een analyse van de schade, je bepaalt wie er verantwoordelijk is en stelt vast hoeveel er betaald moet worden. Daarna ga je met de klant en de verzekeraar om de tafel om tot een overeenkomst te komen. Op deze pagina lees je meer over de taken, het salaris en competenties die horen bij een baan als schade-expert. Lees alles over werken als schade-expert op deze pagina.

  • wat verdien je gemiddeld als schade-expert?

    Als fulltime schade-expert verdien je gemiddeld 1.837 euro bruto per maand. Per jaar is dat 23.881 euro bruto. Meer weten over wat werken als schade-expert precies inhoudt? Lees er alles over op deze pagina!

  • heb je ervaring nodig om schade-expert te worden?

    Vaak heb je een streepje voor als je ervaring hebt opgedaan in een specifiek werkveld. Welk werkveld? Dat hangt af van het soort schade expert dat je wilt worden. Een letselschade-expert heeft ervaring in de medische wereld, terwijl een bouwkundig expert vaak een technische achtergrond heeft. Meer weten over werken als schade-expert? Bekijk dan deze pagina. 

  • waarom is het leuk om te werken als schade-expert?

    Het werk van een schade-expert is heel afwisselend. Geen enkele schadezaak is hetzelfde en je komt iedere dag op nieuwe plekken, waar je weer nieuwe mensen ontmoet! Je leest alles over de taken van een schade-expert op deze pagina.

  • aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als schade-expert?

    Iedereen die financieel advies wil geven, heeft een Wft-certificaat nodig. Als schade-expert moet je in het bezit zijn van een Wft-certificaat Schade Particulier. Dit papiertje heb je al op zak na 50 uur studeren. Meer weten over werken als schade-expert? Lees er hier alles over.

  • hoe moet ik solliciteren op een vacature als schade-expert?

    Solliciteren als schade-expert is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in 

    onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv 

    en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier 

    al onze sollicitatietips!

  • welke vaardigheden ontwikkel ik met een baan als schade-expert?

    Als schade-expert ontwikkel je iedere dag meer vakkennis. Je wordt dus steeds meer een specialist. Ook ben je veel met mensen in gesprek, dit is goed voor je sociale en communicatieve vaardigheden. Meer weten over de competenties die je nodig hebt als schade-expert? Bekijk dan deze pagina.

  • hoe lang duurt een opleiding tot schade-expert?

    Hoe lang het duurt totdat je schade-expert bent, is afhankelijk van welke opleiding je volgt. Er is niet één specifieke opleiding tot schade-expert: schade-experts komen uit alle hoeken van het werkveld. Wél moet iedere schade-expert in het bezit zijn van een Wft Schade Particulier. De studielast bij dit certificaat is ongeveer 50 uur. Meer weten over werken als schade-expert? Bekijk dan deze pagina.