procesoperator vacatures
Procesoperator
Heb je affiniteit met techniek, beschik je over relevante werkervaring en zoek je een nieuwe baan met een goed salaris en uitgebreide arbeidsvoorwaarden? Lees verder en solliciteer direct! wat bieden wij jou meer dan een marktconform salaris ...
bekijk vacature
Procesoperator, IceBear
... . Deze is ook te behalen via Randstad; Sterke communicatieve vaardigheden; Een flexibele en collegiale instelling. wat ga je doen Als procesoperator ga je werken binnen een klein team van ervaren operators. Je gaat voornamelijk werken vanuit een controleroom waar je de remote plant bestuurt. Je controleert het productieproces ...
bekijk vacature
Procesoperator, Janssen Biologics B.V.
Wat leuk dat je deze vacature voor utility operator bij Johnson & Johnson Innovative Medicine bekijkt. Heb jij affiniteit met techniek en ben jij op zoek naar een leuke uitdaging ? Ben jij op zoek naar een functie waarin je veel kunt leren en jezelf verder kunt blijven ontwikkelen? Wil jij werken voor een internationaal bedrijf? Lees dan snel verder ...
bekijk vacature
Een procesoperator is iemand die een oogje in het zeil houdt tijdens het productieproces in een fabriek. Door jou verloopt alles soepel en rolt er aan het eind van het proces een goed product uit.
Heeft een machine last van een storing? Dan weet je hoe je te werk moet gaan om deze zo snel mogelijk op te lossen. Daarnaast ben je op de hoogte van alle veiligheidsvoorschriften die gelden tijdens je werk.
wat doet een procesoperator?
Als procesoperator ben je verantwoordelijk voor:
-
machines instellen
-
storingen oplossen
-
kwaliteitscontroles uitvoeren
-
het productieproces bewaken
-
machines bedienen
Wil je weten wat je gaat verdienen als procesoperator? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Als procesoperator werk je bijna altijd in ploegendiensten. Je krijgt dan toeslag op je salaris en verdient daardoor meer. Werk je in het weekend of ‘s nachts? Dan is de toeslag vaak hoger. Moet je reizen voor je werk dan krijg je meestal ook een reiskostenvergoeding.
Of je nu wilt doorgroeien naar een andere functie of meer verantwoordelijkheid wilt. Er zijn veel opties om uit te kiezen. Denk aan de volgende functies:
-
monteur
als monteur monteer je natuurlijk van alles. Binnen het technische vakgebied ben je de aangewezen persoon om de verschillende machines in de fabriek te installeren en gereed te zetten voor gebruik. Daarnaast weet je de precieze werking waardoor je ook net als de procesoperator storingen kan oplossen
-
systeembeheerder
heb je interesse in de ict-wereld? Dan is de functie systeembeheerder misschien ook wel iets voor je. Je werkt meer achter de schermen en hebt het overzicht van de werking van alle machines. Je weet hoe die los van elkaar werken, maar ook welke verbindingen tussen machines er zijn, zodat alle apparaten goed samenwerken
-
ploegleider
heb je alle kennis in huis, weet je welke machines waar staan en heb je zin om een heel team aan te sturen? Ga dan aan de slag als ploegleider. Je stuurt alle procesoperators aan en houdt overzicht van alles en iedereen in de fabriek. Je hebt ook veel contact met andere afdelingen, zoals het planbureau en de afdeling verkoop. Zo weet je wanneer iedereen moet werken en wat er af moet zijn binnen welke tijd
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Binnen dit vakgebied zijn er nog twee andere soorten procesoperators die erop letten dat alles goed verloopt.
-
mechanisch operator
een mechanisch operator is iemand die productielijnen goed in de gaten houdt en zorgt dat alles op rolletjes loopt. Gebeurt er iets onverwachts waardoor je moet ingrijpen? Dan weet je wat te doen en los je eventuele storingen op
-
procesoperator b
in deze rol heb je de nodige basiskennis al en krijg je meer verantwoordelijkheid. Je werkt met complexere machines en wordt daarnaast geassisteerd door een procesoperator
-
procesoperator c
ga je aan de slag als procesoperator c? Dan heb je dezelfde werkzaamheden als de andere procesoperators, maar heb je ook een leidinggevende taak. Daarnaast weet je hoe alle machines werken.
Of je nu in een verf- of chipsfabriek komt te werken: je weet wat elke machine doet en hoe het eindproduct er aan het einde van het proces hoort uit te rollen. Je belangrijkste taak is zorgen dat alle machines goed werken en er geen problemen ontstaan. Wat kan je verwachten als je gaat werken als procesoperator? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als procesoperator
-
productieproces controleren
gedurende je dienst ben je constant op de hoogte van de productie. Ligt die op schema? Gaat alles volgens plan? En komt er een compleet eindproduct uit? Jouw taak om het proces te controleren en in de gaten te houden. Zo loopt alles gesmeerd
-
storingen oplossen
net zoals mensen maken machines ook weleens een foutje. Met de kennis die je hebt over alle machines in de fabriek weet je aan welke knoppen je moet draaien om storingen op te lossen
-
bedienen, afstellen van machines
als procesoperator bedien je de machines die in de fabriek staan. Welke machines je precies gaat bedienen, ligt aan de plek waar je gaat werken. Daarnaast moeten machines ook van tijd tot tijd worden bijgesteld, zodat die blijven werken. Met de kennis die je hebt, is dit natuurlijk zo gedaan!
wie zijn je collega’s?
Je bent de hele dag omringd door collega’s met wie je samenwerkt. Samen houden jullie het productieproces in de gaten. Is er iets stuk? Dan zijn er monteurs die helpen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere collega’s uit de techniek, zoals technisch medewerkers, kwaliteitsmedewerkers of assemblagemedewerkers.
werkdag van een procesoperator
Steekproeven uitvoeren om te kijken of alle producten goed de band afrollen en storingen opsporen en oplossen. Benieuwd hoe je werkdag eruit ziet als procesoperator? Lonneke zocht het uit in onze videoreeks 100 dagen, 100 banen!
je werkplek in de fabriek
Procesoperators werken op plekken waar machines en installaties zijn. Denk aan een voedselfabriek waar croissants worden gemaakt, maar ook een fabriek waar auto-onderdelen worden gemaakt. De omgeving waar je komt te werken, kan dus sterk verschillen. Dat maakt het natuurlijk ook leuk! Aan jou de keus waar en met welke soort machines je gaat werken.
leuke bedrijven om te werken als procesoperator
Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:
-
douwe egberts: vind je het ook heerlijk om je dag te beginnen met een kop koffie? Dan is een baan bij deze grote koffie- en theeleverancier misschien wel iets voor jou!
-
philips: groeimogelijkheden zijn er zat binnen dit grote bedrijf met vestigingen over de hele wereld. Je hebt de keuze om in verschillende fabrieken aan de slag te gaan. Misschien houd je straks wel het productieproces van scheerapparaten of lampen in de gaten!
-
apollo tyres! Help je mee om iedereen van a naar b te vervoeren? Ga dan aan de slag bij deze bandenproducent die een van de grootste uitvindingen ooit maakte voor voertuigen als auto’s, bussen, vrachtwagens en tractoren
de werktijden van een procesoperator
Als procesoperator ben je een ochtendmens én een nachtbraker. Als procesoperator werk je namelijk op verschillende tijden.
Ploegendiensten komen veel voor. Dit zijn diensten waarop je op diverse dagen en tijden werkt. Machines in een fabriek blijven namelijk dag en nacht draaien en aan jou en je collega’s de taak ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Het ligt aan het bedrijf waarvoor je werkt wat voor diensten precies ingepland worden.
De meeste bedrijven werken met een 2- of 5-ploegendienst. Een 2-ploegendienst is wanneer je bijvoorbeeld de ene week van 7.00 uur tot 15.00 uur werkt en de weer erna van 15.00 uur tot 23.00 uur. Hou je ervan om zowel in de ochtenden als in de avonden te werken? Dan is deze baan iets voor jou!
Bij ploegendiensten ontvang je toeslagen bovenop je vaste salaris. De toeslagen zijn als volgt:
-
2-ploegendienst: 8-12% toeslag
-
3-ploegendienst: 15-20% toeslag
-
4-ploegendienst: 23-27% toeslag
-
5-ploegendienst: 28-33% toeslag
Wil je als procesoperator aan de slag? Dan heb je een technische mbo-opleiding nodig. Veel werkgevers vragen om een VAPRO-opleiding. Dit is een opleiding tot procesoperator A, B of C.
Ben je klaar om te starten met een opleiding? Denk dan bijvoorbeeld aan de opleiding tot procesoperator A of procesoperator B. Veilig werken, is natuurlijk ook heel belangrijk. Zorg er daarom voor dat je een VCA-diploma hebt. Daarnaast heb je nog een aanvullend HACCP-diploma nodig als je met voedsel aan de slag gaat.
Ook zijn er verschillende technische BBL-opleidingen die Randstad aanbiedt. Je werkt en leert dan tegelijk. Hoe fijn is dat!
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log direct in en ontdek wat bij je past! Nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan! Bekijk hier al onze opleidingen en trainingen in de techniek.
Als procesoperator heb je technisch inzicht en vind je het super leuk om hiermee aan de slag te gaan. Naast deze eigenschap zijn er nog een aantal andere competenties die je hebt:
-
flexibel: de machines in de fabriek werken dag en nacht, zeven dagen per week. Het is daarom belangrijk dat je bereid bent om op verschillende tijden te werken. Ploegendiensten spreken jou aan en je bent een ochtend- en avondmens in één!
-
zelfstandig: tijdens je ronde door de fabriek werk je alleen en zelfstandig. Tuurlijk kom je nog andere collega’s tegen en help je elkaar. Maar het is vooral ook nodig om zelfstandig te werken, storingen op te sporen en te weten wat je dan moet doen
-
zorgvuldig: je werkt niet met de meest eenvoudige machines. Je technisch inzicht komt daarom goed van pas. Daarnaast ben je ook zorgvuldig en weet je secuur om te gaan met de machines die je bestuurt en afstelt
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden
-
vast contract? Een uitzendbaan als procesoperator via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over procesoperators
-
wat doet een procesoperator?
Als procesoperator ben je verantwoordelijk voor het complete productieproces in een fabriek. Je zorgt ervoor dat alles gesmeerd verloopt. Je stelt machines in, lost storingen op, voert kwaliteitscontroles uit en bedient machines. Benieuwd naar deze baan? Lees hier meer!
-
wat verdien je gemiddeld als procesoperator?
Het salaris van een procesoperator is afhankelijk van veel verschillende factoren. Wil je meer weten over wat je gaat verdienen als procesoperator? Bekijk snel onze salarischecker!
-
hoe moet ik solliciteren op een procesoperator vacature?
Solliciteren als procesoperator is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
hoe lang duurt een opleiding tot procesoperator?
Een opleiding tot procesoperator duurt tussen de één en twee jaar. Randstad biedt verschillende technische BBL-opleidingen aan waardoor je klaargestoomd wordt om aan de slag te gaan als procesoperator. Nieuwsgierig naar deze functie? Bekijk de pagina.
-
wat is het verschil tussen operator en procesoperator?
Het verschil tussen een operator en een procesoperator kan variëren afhankelijk van de context en de industrie.
Over het algemeen verwijst een operator naar een bredere functiecategorie waarin verschillende soorten operators vallen, zoals machineoperators.
Een procesoperator daarentegen heeft meestal betrekking op een specifiek type operator dat verantwoordelijk is voor het controleren en beheren van productieprocessen, vooral in industrieën zoals de chemie en petrochemie.
-
wat is vapro a en b?
Vapro A en B zijn certificeringen die aantonen dat je de nodige kennis en vaardigheden hebt om als procesoperator te werken. Vapro staat voor "Vakbekwaamheid Procesindustrie" en de niveaus A en B vertegenwoordigen verschillende gradaties van expertise. A is meestal de basis, terwijl B meer ervaring en diepgaand begrip vereist.
Met een Vapro A-certificering kun je aan de slag als procesoperator in basisfuncties. Met Vapro B, als je wat meer ervaring en kennis hebt, kun je meer verantwoordelijke en mogelijk beter betaalde rollen vervullen in de procesindustrie. Beide certificeringen openen deuren naar boeiende carrières in sectoren zoals chemie, voedselverwerking en farmaceutica. Het is als een toegangsticket tot de wereld van procesbeheer en -optimalisatie.