actuele zzp vacatures en freelance opdrachten

zorgeloos werken als zzp'er

Randstad heeft een groot netwerk bij toonaangevende organisaties en biedt uitdagende opdrachten die passen bij jouw ervaringsniveau. Bovendien hebben we een groot aantal kantoren in Nederland, waardoor je gebruik kunt maken van ons lokale netwerk in jouw regio.

hoe ziet de samenwerking eruit

Randstad maakt het jou als zelfstandige zo gemakkelijk mogelijk. Zo regelen we de benodigde contracten en administratie, ook met de opdrachtgever. Middels een contract met derdenbeding maken we het mogelijk om zonder veel papierwerk een opdrachtovereenkomst tot stand te brengen tussen jou en de opdrachtgever. Jij factureert aan Randstad en wordt daarmee periodiek betaald, zonder te wachten op betaling door de opdrachtgever.

Om als zzp’er aan de eisen van zelfstandigheid te kunnen blijven voldoen, is er sprake van een maximale projectduur van negen maanden en blijft het debiteurenrisico voor de zzp’er. Zelfstandigen dienen in het bezit te zijn van een VAR WUO/DGA met de juiste omschrijving van werkzaamheden, een bewijs van inschrijving bij de Kamer van Koophandel, een geldig legitimatiebewijs, een beroeps- en aansprakelijkheidsverzekering, een cv en twee referenties.

Nederland telt bijna een miljoen mensen die net als jij werken als zzp’er. Eigen baas zijn, zelf bepalen welke opdrachten je wel of niet aanneemt en regelmatig wisselen van opdrachtgever. Flexibel zijn is niet alleen jouw grootste kracht, maar vaak ook je belangrijkste drijfveer. 

werken als zzp’er

Het werken als zzp’er is een uitstekend antwoord op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Arbeidsovereenkomsten worden steeds flexibeler, het heft in eigen hand nemen als zzp’er is een slim besluit. Feitelijk ben je een voorloper op de moderne arbeidsmarkt en net als andere pioniers, krijg je te maken met uitdagingen. De wet DBA gaat binnenkort aangescherpt worden. De wet is o.a. bedoeld om de verantwoordelijkheid van en voor je opdracht bij beide partijen te beleggen, zowel bij jou als bij je opdrachtgever. De controles richten zich in eerste instantie op de sectoren Zorg, Kinderopvang en Bouw. Daarna worden de andere sectoren onder de loep genomen.

ben jij al dba-proof?

Tot 1 januari 2025 geldt er een handhavingsmoratorium wat betekent dat de Belastingdienst beperkt handhaaft op schijnzelfstandigheid. Met ingang van 1 januari 2025 wordt dit handhavingsmoratorium opgeheven en gaat de Belastingdienst actief handhaven op schijnzelfstandigheid. Momenteel vinden er al bedrijfsbezoeken plaats, waarbij er waarschuwingen worden uitgedeeld. Vanaf het nieuwe jaar is de tijd van waarschuwen voorbij en kan een opdrachtgever bij overtreding een boete en een naheffing opgelegd krijgen. Doe de schijnzelfstandigheid check via de Belastingdienst om te zien of er sprake is van een arbeidsovereenkomst of niet.