Randstad N.V., het grootste talentbedrijf ter wereld, heeft vandaag de voorgenomen overname van Zorgwerk aangekondigd. Hiermee wil het haar gespecialiseerde aanbod in de zorgsector verder versterken. 

Zorgwerk is een aanbieder van talentoplossingen in de zorg en staat bekend om innovatieve oplossingen die klanten in de gezondheidszorg, het sociale domein en kinderopvang helpen in hun talentbehoefte. Zorgwerk biedt een digitaal platform dat efficiënt zorgprofessionals verbindt aan de huidige vraag naar talent. Daarnaast bereidt het de 75.000 aangesloten zorgprofessionals op de toekomst voor door middel van vaardighedenontwikkeling en training.

De vraag naar gespecialiseerd talent in de zorg blijft groeien. Waar nu 1 op de 7 werkende Nederlanders in deze sector werkt, is de verwachting dat door de snel toenemende vergrijzing dit aantal in 2040 stijgt naar één op 1 op de 4. Organisaties in de zorg maken gebruik van Zorgwerk om aan hun talentbehoeften te voldoen, variërend van urgente vervangingen tot langdurige oplossingen. De aangesloten zorgprofessionals hebben real-time toegang tot het digitale platform, waardoor ze zelf kunnen kiezen wanneer en waar ze werken.

Sander van ‘t Noordende, CEO Randstad: “We zijn er trots op het Zorgwerk-team en hun uitgebreide netwerk van gekwalificeerde en toegewijde zorgprofessionals te verwelkomen bij Randstad. Onze strategie richt zich op groeisectoren en het inzetten van digitale platformen om meer gepersonaliseerde en efficiënte interacties met klanten en talent te creëren. Door Randstad en Zorgwerk te combineren, hebben we een nog sterker antwoord op de omvattende behoeften van onze zorgklanten met alle soorten contractvormen. Zo helpen we ook bij het aanpakken van urgente uitdagingen van de zorgsector, waar talenttekorten dagelijks voelbaar zijn.”

Daniëlle van der Burg, CEO Zorgwerk: “Met Randstad hebben we een sterke partner gevonden die onze groeidoelstellingen ondersteunt. Onze cultuur draait om talenten en klanten, met innovatie en verbetering van onze bedrijfsprocessen als kern. Deze combinatie stelt ons in staat om een leidende en gerespecteerde positie rond zorgtalent op te bouwen. Samen met Randstad zie ik een groot potentieel om onze strategie verder te verbeteren, onze groei te versnellen en aanzienlijke voordelen voor de maatschappij te bieden.”

De transactie is onderworpen aan consultatie met de vertegenwoordigers van de werknemers en de voltooiing ervan is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM). De partijen streven ernaar om de transactie de komende periode te voltooien.

over randstad

Randstad is een wereldwijde talentleider met de visie om het meest gelijkwaardige en gespecialiseerde talentbedrijf ter wereld te zijn. Als partner for talent en via onze vier specialisaties - Operational, Professional, Digital en Enterprise - bieden we klanten de hoogwaardige, diverse en flexibele werknemers die ze nodig hebben om te slagen in een wereld waar talent schaars is. We helpen mensen betekenisvol werk te vinden, relevante vaardigheden te ontwikkelen en een gevoel van purpose en verbondenheid op de werkplek te vinden. Door de waarde die we creëren, zijn we toegewijd aan een betere en duurzamere toekomst voor iedereen.

Met het hoofdkantoor in Nederland opereert Randstad in 39 markten en heeft het ongeveer 40.000 medewerkers. In 2023 hebben we 2 miljoen talenten ondersteund bij het vinden van werk en een omzet van €25,4 miljard gegenereerd. Randstad N.V. is genoteerd aan de Euronext Amsterdam. 

over zorgwerk

Zorgwerk is gespecialiseerd in het bemiddelen van talenten in de zorgsector. Met 26 jaar ervaring hebben wij ons gevestigd als een nationale speler in de branche. Vanuit één kantoor in Rotterdam bedient Zorgwerk meerdere sectoren, waaronder de thuiszorg, ouderenzorg, gehandicaptenzorg, geestelijke gezondheidszorg, kinderopvang, maatschappelijk welzijn en ziekenhuizen.

Met een breed scala aan functies en meer dan 1 miljoen talentmatches per jaar zorgt Zorgwerk ervoor dat de juiste talenten op het juiste moment op de juiste posities worden geplaatst, of het nu gaat om kortetermijnopdrachten op dezelfde dag of om langdurige plaatsingen. Daarnaast heeft Zorgwerk een eigen academie om onze talenten te versterken. Zorgwerk draagt met ‘power & love’ bij aan zowel de zorgsector als de samenleving.