vakkenvuller vacatures
Pas je zoekopdracht aan om meer resultaten te zien. Denk bijvoorbeeld aan:
- Het verwijderen van één of meerdere filters.
- Pas de functietitel aan en controleer op spelfouten.
- Het aanvinken van meerdere vakgebieden.
- Zocht je op postcode? Controleer dan of je een volledige postcode hebt gebruikt, bijvoorbeeld 1234 AA.
Een vakkenvuller is een medewerker die de schappen in een winkel vult. Je werkt als vakkenvuller in de detailhandel, meestal in een supermarkt. Als vakkenvuller zorg je dat de vakken altijd goed gevuld zijn met producten. Zo hebben klanten voldoende om uit te kiezen. Als vakkenvuller zorg je ook dat de schappen gespiegeld worden en dat alles er netjes is, zodat de winkel er altijd verzorgd uitziet!
wat doet een vakkenvuller?
Als vakkenvuller ben je verantwoordelijk voor:
-
helpen bij het laden en lossen van de vracht
-
de schappen vullen
-
zorgen dat de oudste producten vooraan in het vak liggen
-
de schappen spiegelen: de producten naar voren schuiven
-
vragen van klanten beantwoorden
-
de kassamedewerker helpen
Wil je weten wat je gaat verdienen als vakkenvuller? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Als vakkenvuller werk je meestal in een supermarkt. Je hebt dan te maken met één van de twee cao’s voor supermarkten. Werk je in een eigen filiaal van een grote supermarktketen? Dan valt je werk onder de cao Supermarkt-VGL. Als je werkt in een supermarkt van een kleine zelfstandige of een franchise (een zelfstandige die de naam van een bekende keten mag gebruiken), valt je werk onder de cao Supermarkt Levensmiddelen.
Ook in andere grote winkels, zoals drogisten, bouwmarkten en elektronicawinkels, werken vakkenvullers. Je hebt dan een andere cao, afhankelijk van het bedrijf waar je aan de slag gaat.
In je cao vind je, behalve de salarisschalen die op jou van toepassing zijn, ook je secundaire arbeidsvoorwaarden. Kijk daar dus altijd goed naar als je aan de slag gaat als vulploegmedewerker!
Ben je begonnen als vakkenvuller en blijf je graag langer bij een bedrijf werken? Dan heb je geluk: er zijn hele mooie doorgroeimogelijkheden voor vakkenvullers in de detailhandel. Grote kans dat zelfs de filiaalmanager ooit is begonnen als vulploegmedewerker! En verder kan je ook doorgroeien naar een van deze andere functies:
-
help je klanten ook graag aan de kassa en geef je goed advies? Word dan verkoopmedewerker! Je hebt vaak wel een extra cursus nodig, zodat je weet hoe je met klanten én het kassasysteem omgaat
-
of geef leiding aan een hele vulploeg en word teamleider. Zo ontwikkel je je leiderschapsvaardigheden en stuur je een team aan
-
wil je uiteindelijk je eigen winkel hebben? Met wat doorzettingsvermogen kan je het als vakkenvuller uiteindelijk tot filiaalmanager schoppen. Dat is nog eens een mooi doel om naartoe te werken!
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Als vakkenvuller heb je eigenlijk in iedere winkel dezelfde taak: zorgen dat de schappen netjes en goed gevuld zijn! Je werk overlapt vaak wel voor een deel met dat van andere winkelmedewerkers:
-
magazijnmedewerker: als vakkenvuller werk je soms samen met magazijnmedewerkers. Vooral bij een grote winkel is ook het magazijn enorm! Een magazijnmedewerker zorgt dan dat alle goederen netjes opgeslagen worden, zodat jij ze makkelijk terug kan vinden als je de schappen gaat vullen. Is er geen aparte magazijnmedewerker? Dan vervul je als vakkenvuller vaak ook deze taken
-
lader/losser: komt er een vrachtwagen aan met nieuwe voorraad? Dan helpt een lader/losser vaak bij het uitladen van de vracht. Samen met de magazijnmedewerker legt deze alle goederen op de juiste plek in het magazijn. Klaar om door jou naar het juiste schap te worden gebracht! Ook deze taak vervul je vaak als er geen aparte lader/losser is bij je werkgever. Dat maakt je baan extra veelzijdig!
-
kassamedewerker: is het druk bij de kassa? Dan spring je als vakkenvuller soms even bij om de klanten te helpen. Je helpt kassamedewerkers ook bij vragen, bijvoorbeeld over de prijs van een product
Zware pallets tillen, alles mooi vullen en de schappen netjes gespiegeld achterlaten? Laat dat maar aan jou over! Als vulploegmedewerker zorg je dat de klant iedere dag weer uit mooi gevulde schappen kan kiezen. Wat kan je verwachten als je gaat werken als vakkenvuller? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als vakkenvuller
-
de vracht uitladen: als vakkenvuller help je vaak ook bij het lossen van de vracht. Dat betekent dat je de karren uit de vrachtwagen haalt en naar het magazijn brengt. Opgeruimd staat netjes! Je controleert ook of de vracht compleet is en zet een handtekening voor ontvangst
-
vracht opruimen in het magazijn: als de vrachtwagen weg is, is het tijd voor het echte werk! Samen met je collega’s breng je de vracht naar het magazijn en ruim je alles op. Je let goed op dat alles op de juiste plek terecht komt, zodat je later precies weet waar je welke producten vindt
-
de vakken vullen: alles opgeruimd? Dan is het tijd om de schappen te vullen. Je legt de dozen bij de juiste schappen en vult daarna de vakken. Heb je iets over? Dan leg je dat weer bij de rest van de voorraad in het magazijn
-
houdbaarheidsdata checken: geen klant wil een product meenemen dat over de datum is! Daarom controleer je ook de houdbaarheid van de producten. Je vult de nieuwe producten achter in het schap aan, zodat de oudste producten als eerste verkocht worden. Je kijkt ook of de artikelen die vooraan staan nog niet over de datum zijn. Zo verkoop je altijd de beste kwaliteit!
-
de schappen spiegelen: als vulploegmedewerker zorg je dat de schappen in de winkel er altijd opgeruimd uitzien. Je bent dus nog niet klaar als alles in de vakken staat! Je zet alles mooi recht en naar voren geschoven, zodat het schap net zo strak is als een spiegel
-
verpakkingsmateriaal opruimen: klaar met vullen? Dan blijft er vaak een hele hoop verpakkingsmateriaal over. Kartonnen dozen, plastic verpakkingen en bubbeltjesplastic: jij ruimt al het afval netjes op
-
schoonmaken: als vakkenvuller spring je ook bij als er iets schoongemaakt moet worden. Heeft een klant een fles wijn kapot laten vallen of is er een potje kapot gegaan in het magazijn? Jij bent er meteen bij en zorgt dat het snel weer schoon is
-
de voorraad tellen: in de winkel moet ook regelmatig de voorraad geteld worden. Je doet dan vaak een steekproef en telt hoeveel producten er op voorraad zijn. Klopt dit niet met de verwachting? Dan laat je dit weten aan je leidinggevende
wie zijn je collega’s?
Als vakkenvuller in de detailhandel werk je nooit alleen! Lekker knallen samen met een team van vulploegmedewerkers, dat is waar je iedere dag je bed voor uit komt. Maar natuurlijk werk je ook samen met andere collega’s. Iedere ochtend begroet je de vrachtwagenchauffeur die de vracht komt leveren en help je de lader/losser om alles op te ruimen in het magazijn. Dat doe je soms samen met een magazijnmedewerker, maar je kan het ook in je eentje!
Tijdens het vullen van de schappen heb je ook regelmatig contact met kassamedewerkers of verkoopmedewerkers. Heeft een klant een vraag, of moet je even iets voor je collega opzoeken? Dan sta jij klaar!
je werkplek in de winkel
Als vakkenvuller of vulploegmedewerker werk je iedere dag binnen in de winkel. Hier laad je de vracht uit, ruim je alles op en vul je natuurlijk de schappen! Tijdens je werk ben je afwisselend in het magazijn en in de winkelgangen te vinden.
Op zoek naar een baan in de buurt? Dan heb je geluk: er zijn altijd wel (bij)banen als vakkenvuller te vinden in jouw woonplaats. Iedere winkel heeft namelijk vakkenvullers nodig!
leuke bedrijven om te werken als vakkenvuller
Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:
-
werken bij één van de grootste supermarkten van Nederland? Word vakkenvuller bij Jumbo! Van een bijbaan als vakkenvuller tot een vaste baan als filiaalmanager, bij Jumbo is het allemaal mogelijk
de werktijden van een vakkenvuller
Aan de slag als vakkenvuller? Dan heb je meestal hele flexibele werktijden! De vracht komt ‘s ochtends vroeg aan, dus veel vulploegmedewerkers beginnen al rond 6 uur ‘s ochtends met hun dienst. Een dienst duurt meestal tussen de 4 en 8 uur: meestal is je werkdag dan rond een uur of 3 ‘s middags afgelopen. Maar je kan vaak ook ‘s avonds als vakkenvuller aan de slag! Het is dan rustiger in de winkel, dus er is meer tijd om de schappen te vullen.
Een baan als vakkenvuller is ook een goede bijbaan voor scholieren of studenten. Het is namelijk vaak ook mogelijk om alleen in het weekend te werken. Er is dus altijd wel een functie die bij je past!
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Vakkenvuller worden? Dan heb je geen speciale opleiding nodig: het is namelijk een baan op instapniveau. Om je verder te ontwikkelen in je vakgebied, heb je vaak wel een extra opleiding of cursus nodig.
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
Vakkenvuller worden? Dan is het vooral belangrijk dat je fysiek fit bent. Je doet namelijk best zwaar werk! Zit het met jouw spierballen wel goed? Kijk dan ook even of je je herkent in deze eigenschappen en competenties van vakkenvullers:
-
je werkt doelgericht: als vakkenvuller werk je vaak met doelstellingen. Er wordt dan van tevoren bepaald hoeveel dozen je moet verwerken in een uur tijd. Jij gaat daar goed mee om: je werkt hard en houdt altijd in de gaten hoeveel werk je nog moet verzetten voor het eind van je dienst. Zo komt alles op tijd af!
-
je bent sociaal: als vakkenvuller heb je veel contact met klanten in de winkel. Het is dan fijn als je sociaal bent en klanten vriendelijk te woord staat wanneer ze je een vraag stellen. Of ze nou willen weten waar de suiker staat of waar ze lege flessen kunnen inleveren: jij staat altijd voor ze klaar
-
je werkt netjes: het is in de winkel heel belangrijk dat de vakken netjes worden gevuld. Dat betekent dat je de nieuwste producten achteraan zet, zodat de producten die het eerst over de datum gaan ook eerder verkocht worden. Zo voorkom je verspilling! Daarnaast spiegel je ook de schappen als je klaar bent met vullen, zodat de hele gang er weer netjes uit ziet
-
je bent klantgericht: tijdens het vakkenvullen word je waarschijnlijk vaak op de schouder getikt door klanten die een vraag hebben. Hoe druk je het ook hebt, jij hebt aandacht voor iedere klant en beantwoordt alle vragen. Zo loopt iedereen met een goed gevoel de winkel weer uit!
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je kan terugvallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden
-
vast contract? Een uitzendbaan als vakkenvuller via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over vakkenvullers
-
wat doet een vakkenvuller?
Een vakkenvuller is verantwoordelijk voor het laden en lossen van de vracht, het vullen van de vakken en het spiegelen van de schappen. Daarnaast beantwoord je ook vragen van klanten, controleer je de houdbaarheid van producten en schiet je de kassamedewerker te hulp wanneer dat nodig is.
-
wat verdien je gemiddeld als vakkenvuller?
Als vakkenvuller verdien je meestal ongeveer het minimumloon dat bij je leeftijd hoort. Gemiddeld verdienen vakkenvullers die via Randstad aan het werk zijn ongeveer 9,30 euro per uur. Meer weten over wat je gaat verdienen als vulploegmedewerker? Lees hier alles over het salaris van een vakkenvuller.
-
ervaring nodig voor vakkenvuller?
Om vakkenvuller te worden heb je geen ervaring of opleiding nodig. Iedereen kan als vulploegmedewerker aan de slag! Meer weten over de baan van een vakkenvuller? Lees hier wat je als vakkenvuller precies doet.
-
aan welke eisen moet je voldoen voor een baan als vakkenvuller?
Er zijn geen speciale eisen waar je als vakkenvuller aan moet voldoen. Wel is het handig dat je fysiek fit bent en dat je van aanpakken weet! Meer weten over de vaardigheden die je nodig hebt om vulploegmedewerker te worden? Lees hier alles over de eigenschappen en competenties voor vakkenvullers.
-
hoe moet ik solliciteren op een vakkenvuller vacature?
Solliciteren als vakkenvuller is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
welke vaardigheden ontwikkel ik met een vakkenvuller baan?
Met een baan als vakkenvuller train je niet alleen je spierballen: je werkt ook aan je sociale vaardigheden, je klantgerichtheid en je resultaatgerichtheid. Meer weten over hoe je jezelf ontwikkelt met een baan als vulploegmedewerker? Lees hier alles over de eigenschappen en competenties die je ontwikkelt als vakkenvuller.