uitkeringsdeskundige vacatures
Administratief Medewerker, parttime, UWV
Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in 2025? Ben jij een administratief medewerker met goede communicatieve vaardigheden? Dan is deze baan voor jou!UWV Breda zoekt administratief medewerkers voor 32-38 uur per week. De officiële naam is uitkeringsdeskundige WW ( Werkeloosheidswet).Startdatum: 10 maart. Kans op verlenging na 12 maanden en op den duur een contract bij UWV ...
bekijk vacature
administratief medewerker, parttime, UWV
Voor UWV Amsterdam zijn wij op zoek naar administratief medewerkers. De officiële naam vanuit UWV is: uitkeringsdeskundige WW.Startdatum: 3 maart 2025Het is een functie voor 7 maanden, met kans op verlenging. wat bieden wij jou mooie baan voor 6 maanden. kans ...
bekijk vacature
administratief medewerker, parttime, UWV
Wil je jezelf ontwikkelen en heb je een maatschappelijk hart? Voor UWV Alkmaar zijn wij op zoek naar administratief medewerkers. De officiële naam vanuit UWV is: uitkeringsdeskundige AW.Startdatum: 17 februari 2025Het is een functie voor 6 maanden, met kans op verlenging. wat bieden wij jou ...
bekijk vacature
Een uitkeringsdeskundige is iemand die bepaalt of mensen recht hebben op een uitkering. Jij stelt de hoogte en de duur van de uitkering vast. Als uitkeringsdeskundige ga je dus meestal aan de slag bij uitkeringsinstanties, zoals het UWV of een verzekeringsmaatschappij. Door het stellen van de juiste vragen kom je er snel achter wat mensen nog wel of niet kunnen om hun functie te beoefenen. Met deze informatie in het achterhoofd zorg jij voor een passende oplossing! Jij zorgt ervoor dat mensen precies weten wat ze kunnen verwachten. Het is dus echt zinvol werk waarbij je zoveel mogelijk zorgen probeert weg te nemen!
wat doet een uitkeringsdeskundige?
Als uitkeringsdeskundige beoordeel je uitkeringsaanvragen: jij bepaalt of iemand recht heeft op een uitkering en wat de hoogte en duur van de uitkering is. Jij weet namelijk alles van dit onderwerp af: uitkeringen kennen geen enkel geheim voor jou!
Vanwege al deze kennis kan het ook zijn dat je advies aan particulieren en bedrijven geeft over wetten en regels rondom uitkeringen. In deze functie heb je dan ook veel contact met zowel werknemers die een uitkering aanvragen als werkgevers. Gelukkig houd jij van de omgang met veel verschillende mensen!
Wil je weten wat je gaat verdienen als uitkeringsdeskundige? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
wanneer ga je meer verdienen als uitkeringsdeskundige?
Goed nieuws voor uitkeringsdeskundigen: wanneer je meer ervaring opdoet in je rol en een hogere functie krijgt, ga je natuurlijk meer salaris verdienen. Blijf dus vooral leren en jezelf ontwikkelen!
In overleg met je leidinggevende kan je altijd extra werkzaamheden op je nemen en zo meer ervaring opdoen. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt. Als uitkeringsdeskundige kan je bijvoorbeeld doorgroeien naar een meer leidinggevende functie. Natuurlijk kan je ook een overstap maken naar andere functies binnen het bedrijf met behulp van interne opleidingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
-
juridisch medewerker
-
juridisch expert
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Als uitkeringsdeskundige houd je je natuurlijk bezig met allerlei soorten uitkeringen. Wanneer je aan de slag gaat bij het UWV krijg je bijvoorbeeld te maken met wettelijke werknemersverzekeringen. We zetten de meest voorkomende uitkeringen voor je op een rijtje. Zo ben jij alvast goed voorbereid!
-
ww-uitkering: wanneer iemand geheel of gedeeltelijk werkloos wordt, kan die persoon een werkloosheidsuitkering aanvragen. Dit is een tijdelijke uitkering die het verlies aan inkomen tussen twee banen opvangt
-
bijstand: een werknemer die een te laag inkomen heeft om van te leven, maar geen recht meer heeft op een andere uitkering, kan een bijstandsuitkering aanvragen om noodzakelijke kosten mee te betalen
-
ziektewet-uitkering: wanneer iemand door ziekte niet kan werken maar geen loon krijgt doorbetaald van zijn of haar werkgever, kan die een ziektewet-uitkering krijgen
-
wia-uitkering: een werknemer die na twee jaar ziekte nog niet volledig aan het werk kan, vraagt een WIA-uitkering aan omdat de loondoorbetalingsverplichting voor werkgevers dan stopt
Enthousiast om aan de slag te gaan als uitkeringsdeskundige? Dan is het wel zo fijn om te weten wat je kan verwachten. De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als uitkeringsdeskundige
Aanvragen van uitkeringen behandelen is natuurlijk de belangrijkste taak van een uitkeringsdeskundige. Maar jij doet veel meer dan dat! Ook deze taken zijn belangrijk bij je werk als uitkeringsdeskundige:
-
claims beoordelen
Natuurlijk bestaat het grootste deel van jouw werkdag uit het beoordelen van claims. Jij stelt de juiste vragen om erachter te komen of iemand recht heeft op een uitkering of toch nog gedeeltelijk kan werken. Samen zorg je voor de best mogelijke oplossing voor werknemer en werkgever!
-
administratie
Het administratief verwerken van de uitkeringsaanvragen behoort ook tot jouw taken. Maar door het woord administratie laat jij je niet uit het veld slaan! Jij vindt het namelijk belangrijk dat dagelijkse taken op een gestructureerde manier worden afgehandeld
adviseren over wetten en regels
Omdat jij alles weet van uitkeringen kan het zijn dat je advies geeft over wetten en regels van uitkeringen. Particulieren en bedrijven kunnen namelijk enorm veel van jou leren! Jouw werk is dus erg divers.
wie zijn je collega’s?
In het sociaal juridische werkveld werk je natuurlijk niet alleen. Naast je collega uitkeringsdeskundigen heb je veel contact met andere functies binnen de organisatie. Zo rapporteer je jouw werk aan je leidinggevende: de teammanager uitkeren.
Voor ondersteuning bij jouw administratieve werkzaamheden kan je terecht bij de administratief-juridisch medewerkers. Zij weten alles van het bijhouden van dossiers tot het opstellen van juridische documenten. Een team vol enthousiaste collega’s dus! Jullie werken nauw samen om iets te kunnen betekenen voor de maatschappij.
je werkplek op kantoor
Als uitkeringsdeskundige werk je gezellig op kantoor samen met je collega’s. Je werkomgeving hangt daarnaast erg af van de organisatie waar je gaat werken. Zet jij jouw skills in bij het UWV? Of toch liever bij de gemeente? Het is helemaal aan jou!
leuke bedrijven om te werken als uitkeringsdeskundige
Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:
-
wil jij werken bij een van de grootste werkgevers in de financiële dienstverlening? Ga aan de slag als uitkeringsdeskundige bij Achmea! Je gaat aan de slag met de beoordeling van claims binnen de afdeling Schaderegeling Particulieren. Jij zet de klant dus echt op een troon!
-
leg jij de lat graag hoog? Ga aan de slag met internationale wet- en regelgeving bij de afdeling internationale zaken van het UWV. Het UWV leidt je helemaal op tot juridisch administratief medewerker
-
wil jij graag meewerken aan het herstellen van de gedupeerden van de kinderopvangtoeslagen? Dan is de Belastingdienst op zoek naar jou! Als projectmedewerker zorg je dat de ouders die getroffen zijn snel worden geholpen. Je bent dus echt van maatschappelijk belang!
de werktijden van een uitkeringsdeskundige
Doorgaans werk je als uitkeringsdeskundige tijdens kantoortijd op een vaste locatie. Je hoeft je dus niet druk te maken om avond- of weekenddiensten! Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent. Lekker overzichtelijk!
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Enthousiast om aan de slag te gaan als uitkeringsdeskundige? Een opleiding in de juridische richting stoomt jou er helemaal klaar voor! De precieze invulling van de functie bepaalt of je een mbo-opleiding niveau 4 of een hbo-diploma nodig hebt. Bij opleidingen kan je bijvoorbeeld denken aan sociaal-juridische dienstverlening of recht. De keuze is helemaal aan jou!
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
Zie je een baan als uitkeringsdeskundige wel zitten? De volgende eigenschappen zijn handig om te hebben:
-
communicatief sterk: je hebt contact met iedereen die een uitkering aanvraagt. Communiceren doe jij dan ook als de beste! Je stelt precies die vragen die je nodig hebt om te beoordelen wat iemand nog wel en niet meer kan. En je stelt mensen gerust in stressvolle situatie
-
flexibel: regelmatig veranderen wet- en regelgevingen. Dat zorgt ervoor dat je constant moet schakelen om je werk goed te blijven uitvoeren. Gelukkig ben jij flexibel en pas je je snel aan!
-
oplossend vermogen: jij denkt altijd in oplossingen! Dat komt goed uit in de functie van uitkeringsdeskundige. Je bekijkt bijvoorbeeld wat iemand nog wel kan zodat een uitkering misschien wel helemaal niet nodig is
Via GoodHabitz kan je verschillende gratis trainingen volgen om je competenties nog verder te ontwikkelen! Wat dacht je bijvoorbeeld van de training het goede gesprek of out of the box-denken.
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je terug kunt vallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden.
-
vast contract? Een uitzendbaan als uitkeringsdeskundige via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad.
veelgestelde vragen over uitkeringsdeskundige
-
wat doet een uitkeringsdeskundige?
Een uitkeringsdeskundige beoordeelt uitkeringsaanvragen: jij bepaalt of iemand recht heeft op een uitkering en wat de hoogte en duur van de uitkering is. Je denkt in oplossingen om mensen zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen. Lees er hier alles over.
-
wat verdien je gemiddeld als uitkeringsdeskundige?
Als fulltime uitkeringsdeskundige ga je gemiddeld tussen de 2.342 en 2.672 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 32.490 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Als flexmedewerker verdien je ongeveer 14,48 euro per uur.
Wil je meer weten over wat je gaat verdienen als uitkeringsdeskundige? Vul dan de salarischecker in en ontdek wat je waard bent!
-
ervaring nodig voor uitkeringsdeskundige?
Om aan de slag te gaan als uitkeringsdeskundige heb je in veel gevallen geen ervaring nodig. Je doorloopt namelijk een traject waarin je volledig wordt opgeleid door je collega’s!
-
waarom is het leuk om te werken als uitkeringsdeskundige?
Als uitkeringsdeskundige werk je dag in dag uit samen met veel verschillende mensen. En niet onbelangrijk: je helpt mensen die in een vervelende situatie terecht zijn gekomen. Je hebt dus echt dankbaar werk waarin je veel voor anderen kan betekenen!
-
hoe moet ik solliciteren op een uitkeringsdeskundige vacature?
Solliciteren als uitkeringsdeskundige is simpel: maak een randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig jouw cv en motivatie op.
Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
welke vaardigheden ontwikkel ik met een uitkeringsdeskundige baan?
Als uitkeringsdeskundige ontwikkel jij jouw communicatieve vaardigheden razendsnel. De hele dag door communiceer jij met werknemers die een uitkering aanvragen. Jij weet dan ook precies welke vragen je moet stellen om tot een goede oplossing te komen. Daarnaast ben jij flexibel en volg je de veranderingen in wet- en regelgevingen op de voet. Hier lees je er alles over!
-
hoe lang duurt een opleiding tot uitkeringsdeskundige?
Hoe lang een opleiding tot uitkeringsdeskundige duurt hangt natuurlijk af van de opleiding die je kiest! Om aan de slag te gaan als uitkeringsdeskundige heb je meestal een driejarige mbo-niveau 4 opleiding nodig of een vierjarige hbo-opleiding in een juridische richting.