stadionbeveiliger vacatures
Pas je zoekopdracht aan om meer resultaten te zien. Denk bijvoorbeeld aan:
- Het verwijderen van één of meerdere filters.
- Pas de functietitel aan en controleer op spelfouten.
- Het aanvinken van meerdere vakgebieden.
- Zocht je op postcode? Controleer dan of je een volledige postcode hebt gebruikt, bijvoorbeeld 1234 AA.
Een stadionbeveiliger is iemand die verantwoordelijk is voor de veiligheid van mensen in een stadion. Als stadionbeveiliger zorg je dat evenementen in het stadion, zoals voetbalwedstrijden, concerten en festivals, veilig verlopen. Merk je dat er iets misgaat en moet je ingrijpen? Dan schakel je snel en weet je wat je moet doen.
wat doet een stadionbeveiliger?
Als stadionbeveiliger ben je verantwoordelijk voor:
-
de veiligheid van bezoekers
-
het ingrijpen bij incidenten
-
het signaleren van ongewoon gedrag
-
iedereen een veilig gevoel geven
-
bezoekers te woord staan
Wil je weten wat je gaat verdienen als stadionbeveiliger? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Ga je aan de slag als stadionbeveiliger? Dan valt jouw functie onder de cao veiligheidsdomein. Hierin staat alles vastgelegd over je salaris, vakantiedagen en eventuele bonussen. Je secundaire arbeidsvoorwaarden zijn dus prima voor je geregeld!
Werk je al langer als stadionbeveiliger bij de grootste concerten en voetbalwedstrijden en ben je klaar voor een functie met meer verantwoordelijkheid? Dan zijn er verschillende rollen om door te groeien binnen de beveiligingsbranche. Denk eens aan:
-
teamleider: weet je welke taken iedere beveiligingsmedewerker heeft? Dan kan je met een lading aan ervaring ook teamleider worden. Je stuurt dan een team van beveiligers aan en hebt overzicht van alles wat er gebeurt tijdens een evenement. Tijdens je werk houd je de oren en ogen open en weet je wat je moet doen als er onrust ontstaat in de menigte
-
beveiliger internationale evenementen: droom je er ook van om te werken op internationale evenementen? Dan ben je misschien wel degene die naar het buitenland wordt gestuurd om een oogje in het zeil te houden. Of het nou om voetbalwedstrijden, concerten of andere evenementen gaat. Je bent van de partij!
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Wil je graag beveiliger worden? Dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten beveiligers zijn. Kom je in een voetbalstadion te staan of ga je een persoon beveiligen? Aan jou de keus! Een aantal soorten beveiligers zijn:
-
voetbalsteward: als voetbalsteward werk je tijdens voetbalwedstrijden en ben je medeverantwoordelijk voor de veiligheid tijdens het evenement. Je controleert de tribunes voordat de wedstrijd begint, begeleidt bezoekers naar hun plek en treedt op bij geweld
-
persoonsbeveiliger: als persoonsbeveiliger bescherm je je cliënt tegen gevaarlijke situaties. Vaak werk je voor iemand die op de voorgrond staat, zoals een bekende artiest of politicus. Gezag uitstralen, rustig blijven en iedere situatie de baas zijn: daar ben je een kei in
-
objectbeveiliger: als objectbeveiliger ben je in de meeste gevallen degene die een controleronde doet in een gebouw. Je kijkt of er iemand nog aanwezig is in het gebouw en of alle deuren goed zijn afgesloten. Hierdoor voorkom je eventuele schade aan het gebouw
Er kan heel wat gebeuren tijdens een avond waar duizenden mensen samenkomen. Als stadionbeveiliger moet je daarom tegen een stootje kunnen en snel schakelen als de situatie escaleert. Jij bent bereid om in te grijpen wanneer dit nodig is. Wat kan je verwachten als je gaat werken als stadionbeveiliger? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als stadionbeveiliger
-
ontvangen van bezoekers: voordat een evenement begint ontvang je de bezoekers die het stadion binnenkomen en wijs je hen hun plek toe. Je beantwoordt eventuele vragen en wenst ze natuurlijk veel plezier!
-
toezicht houden: waar in het stadion je precies komt te staan ligt aan de avond zelf. Misschien sta je wel bij het podium en houd je in de gaten dat er niemand over de hekken springt. Het is belangrijk dat je je aandacht bij de bezoekers houdt en oplet of iedereen zich gedraagt
-
ingrijpen bij incidenten: zie je iemand bier gooien in plaats van drinken en zorgt die persoon ook nog eens voor een onveilige situatie? Dan weet je meteen wat je moet doen en grijp je in, zodat de situatie niet escaleert. Is dit wel het geval? Dan schakel je hulp in en doe je er alles aan om de situatie weer onder controle te krijgen
-
hulpverleners helpen: helaas komt het ook voor dat een situatie helemaal uit de hand loopt en de politie en ambulance moeten worden gebeld. In dit geval blijf je natuurlijk niet afwachten, maar help je de hulpverleners om snel de rust te laten terugkeren
wie zijn je collega’s?
Als stadionbeveiliger werk je niet alleen, maar in een team van beveiligers met wie je de hele avond in contact staat. Samen zorgen jullie dat het stadion een veilige omgeving blijft.
Naast je team kom je ook andere mensen tegen die in het stadion werken, zoals horecamedewerkers, kaartverkopers en voetbalstewards. En mocht er toch iets uit de hand lopen, dan werk je soms ook samen met politieagenten en ambulancemedewerkers.
werkdag van een beveiliger
Als stadionbeveiliger ga je natuurlijk vooral in stadions werken. Maar er zijn ook andere plekken waar je aan de slag kan als beveiliger. Het doel van de baan blijft hetzelfde: afwijkend gedrag van mensen op tijd herkennen en alles zo veilig mogelijk laten verlopen.
Ben je benieuwd hoe een werkdag eruit ziet van bijvoorbeeld een beveiliger in het Rijksmuseum? Lonneke zocht het uit in onze videoreeks 100 dagen, 100 banen!
je werkplek in het stadion
Je werkplek is natuurlijk in het stadion, waar hordes mensen naartoe komen om hun favoriete artiest te zien zingen of hun voetbalteam toe te juichen. Er zijn meerdere stadions in Nederland waar evenementen worden gehouden, maar je kan ook aan het werk bij evenementen in het buitenland. Misschien ben jij wel de degene die tijdens een buitenlandse voetbalwedstrijd de veiligheid garandeert!
leuke bedrijven om te werken als stadionbeveiliger
Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:
-
johan cruijff arena: ben je een echte voetbalfan en wil je zorgen dat de wedstrijd vlekkeloos verloopt? Word dan stadionbeveiliger bij de Johan Cruijff ArenA!
-
ziggo dome: ga werken bij concerten waar de grootste muzikale artiesten het podium betreden! Samen met je team zorg je voor de veiligheid
de werktijden van een stadionbeveiliger
De evenementen in het stadion zijn zowel overdag als in de avond. Je werktijden verschillen daardoor. Het is fijn als je flexibel bent en het leuk vindt om afwisselend doordeweeks en in het weekend te werken. Omdat je werktijden verschillen is dit werk makkelijk te combineren met een andere baan of studie.
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Beveiligen tijdens concerten van de grootste artiesten doe je niet zomaar. Hiervoor heb je in de meeste gevallen een mbo-opleiding nodig. Er zijn verschillende opleidingen, zoals beveiliger, handhaver toezicht en veiligheid of particulier beveiliger.
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van onze opleidingen en trainingen. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
Als stadionbeveiliger moet je stevig in je schoenen staan en op de juiste momenten meteen ingrijpen. Zo zorg je dat situaties niet uit de hand lopen.
Verder zijn er nog andere eigenschappen die goed van pas komen in deze functie:
-
communicatief: tijdens het hele evenement heb je contact met je team van stadionbeveiligers. Je geeft aan elkaar door wat er speelt en laat weten of alles goed verloopt. Heeft iemand hulp nodig of kan je zelf wat extra hulp gebruiken, dan communiceer je dit duidelijk. Daarnaast komen er ook veel bezoekers naar je toe met vragen. Daarom is het voor deze baan belangrijk dat je goed kan communiceren
-
autoriteit uitstralen: je staat altijd met je schouders recht en je handen uit je zakken. Je zelfverzekerde houding zorgt ervoor dat je gezag uitstraalt en mensen sneller naar je luisteren
-
snel schakelen: lijkt een situatie uit de hand te lopen, dan schakel je snel en ga je er meteen op af. Je weet precies wat je moet doen om een onruststoker op de juiste manier uit de menigte te halen
-
waakzaam: het stadion kent voor jou geen geheimen. Kijk je naar een grote groep mensen? Dan pik je zo de mensen eruit die afwijkend gedrag vertonen. Je houdt ze goed in de gaten en grijpt in wanneer dat nodig is
-
fysiek sterk: moet je ingrijpen en mensen uit elkaar halen? Dan is het handig dat je fysiek fit en sterk bent. Zo haal je de juiste mensen snel uit de menigte en stel je andere bezoekers veilig
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je terug kan vallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via onze opleidingen en trainingen is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingen en trainingen in de horeca
-
vast contract? Een uitzendbaan als stadionbeveiliger via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over stadionbeveiligers
-
wat doet een stadionbeveiliger?
Een stadionbeveiliger helpt mee bij de beveiliging in een stadion. Hij houdt toezicht, beantwoordt vragen van bezoekers en grijpt in wanneer er gevaarlijke situaties ontstaan. Wil je meer weten over wat een stadionbeveiliger doet? Lees er hier alles over!
-
ervaring nodig voor stadionbeveiliger?
Als je ervaring hebt in de beveiliging, dan is dat altijd mooi meegenomen. Daarnaast heb je onder andere een mbo-opleiding nodig in de richting van beveiliger. Er zijn meerdere opleidingen die voor deze baan geschikt zijn. Wil je meer weten over welke ervaring je nodig hebt als stadionbeveiliger? Lees het hier!
-
wat verdien je gemiddeld als stadionbeveiliger?
Gemiddeld verdien je ongeveer 1.978 euro bruto per maand als je fulltime aan de slag gaat. Per jaar is dat zo’n 26.634 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Ga je aan het werk als flexmedewerker? Dan verdien je ongeveer 11,42 euro per uur. Nieuwsgierig naar de baan als stadionbeveiliger? Lees er hier meer over!
-
is stadionbeveiliger hard werken?
Als stadionbeveiliger moet je harder werken als er een situatie ontstaat waarbij je moet ingrijpen. Er zijn gelukkig genoeg evenementen waar alles goed verloopt en iedereen zich gedraagt, maar er zijn ook dagen waarop je bijvoorbeeld ruzies moet stoppen. Wil je meer weten over deze baan? Lees het hier!
-
hoe moet ik solliciteren op een stadionbeveiliger vacature?
Solliciteren als stadionbeveiliger is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
welke eigenschappen moet je hebben als stadionbeveiliger?
Als stadionbeveiliger moet je stevig in je schoenen staan en op de juiste momenten meteen ingrijpen. Zo zorg je dat situaties niet uit de hand lopen. Verder zijn er nog andere eigenschappen die goed van pas komen in deze functie, namelijk: communicatief, autoriteit uitstralen, snel schakelen, waakzaam en fysiek sterk zijn.
-
wat voor opleiding heb je nodig voor stadionbeveiliger?
Beveiligen tijdens concerten van de grootste artiesten doe je niet zomaar. Hiervoor heb je in de meeste gevallen een mbo-opleiding nodig. Er zijn verschillende opleidingen, zoals beveiliger, handhaver toezicht en veiligheid of particulier beveiliger. En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van onze opleidingen en trainingen.