huishoudelijke hulp vacatures
verpleegkundig centralist meldkamer (opleiding tot centralist mogelijk)
... aanspreekpunt voor burgers in nood en zorgprofessionals.Bij acute meldingen van de 112 ben jij de eerste die de telefoon opneemt en ervoor zorgt dat de juiste spoedeisende hulp wordt ingeschakeld. Jij bent het startpunt van de zorgketen en biedt cruciale steun aan de melder totdat de ambulance arriveert.Daarnaast coördineer je de ambulances en zorg je ervoor dat de hulp op de juiste ...
bekijk vacature
Operator 5 ploegen, Attero
... onder meer het afval van ruim 20 procent van alle Nederlandse huishoudens! De kernactiviteiten van Attero komen op de locatie Wijster samen. Denk hierbij aan: afvalscheiding, recyclen, energieproductie uit afvalverbranding, vergisten, composteren, waterzuivering en storten. Haal jij ook, letterlijk en figuurlijk, energie uit het milieu? sollicitatie ...
bekijk vacature
Leerling procesoperator
... zich nog steeds als betrouwbare, klantgerichte dienstverlener op milieugebied.Attero manifesteert zich meer en meer als een innoverende kracht in de productie van teruggewonnen grondstoffen en duurzame energie uit afval. Ze verwerken op een vijftiental locaties onder meer het afval van ruim 20 procent van alle Nederlandse huishoudens. Ze steken al hun energie erin om zoveel mogelijk ...
bekijk vacature
Een huishoudelijke hulp is iemand die andere mensen helpt bij het schoonmaken en opruimen van hun huis. Je werkt vaak voor mensen die zelf niet meer goed hun huishouden kunnen bijhouden of er niet genoeg tijd voor hebben. Het is dan fijn dat iemand zoals jij te hulp schiet.
wat doet een huishoudelijke hulp?
Als huishoudelijke hulp ben je verantwoordelijk voor:
-
stofzuigen
-
bedden opmaken
-
ramen zemen
-
badkamer en toilet schoonmaken
-
afstoffen
-
opruimen
Wil je weten wat je gaat verdienen als huishoudelijke hulp? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Als je gaat werken als hulp in het huishouden dan ligt het aan de instelling of je functie onder de cao Verpleeg-, Verzorgingshuizen, Thuiszorg en Jeugdgezondheidszorg valt. In de cao staan alle afspraken die gemaakt zijn rondom deze functie en het bijbehorende salaris. Naast je brutoloon staat er onder andere in hoeveel vakantiedagen je jaarlijks mag opnemen en andere eventuele extra’s.
Werk je als huishoudelijke hulp en ben je klaar voor een nieuwe stap? Dan zijn er genoeg doorgroeimogelijkheden. Misschien wil je graag mensen helpen die extra zorg nodig hebben. Ben je hierin geïnteresseerd? Denk dan eens aan een zorgopleiding om aan de slag te gaan als helpende, verzorgende of verpleegkundige.
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Ga je aan het werk als huishoudelijke hulp? Dan kan je kiezen om te werken op verschillende plekken waardoor je werk er net iets anders uit komt te zien. Denk dan aan:
-
huishoudelijke hulp bij mensen thuis: veel mensen zoeken huishoudelijke hulp voor verschillende redenen. Sommige mensen zijn slecht ter been of hebben simpelweg niet genoeg tijd om huishoudelijke klusjes te klaren. Gelukkig ben jij degene die iedereen hierbij helpt en een praatje maakt met de mensen bij wie je thuiskomt
-
huishoudelijke hulp in bedrijven: ook zijn er bedrijven die alles schoon willen houden, zodat iedereen een schone, frisse werkruimte heeft. Ga je in bedrijfspanden werken? Dan is niet alleen de sfeer helemaal anders. De gebouwen zijn groter en er zijn bijvoorbeeld meer toiletten die moeten worden schoongemaakt
Met een dweil in de aanslag sta je klaar om van start te gaan. Natuurlijk is dweilen niet je enige taak. Wat kan je verwachten als je gaat werken als huishoudelijke hulp? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als huishoudelijke hulp
-
praatje maken
je komt bij mensen thuis die je helpt met allerlei huishoudelijke taken. Soms wonen mensen alleen en zijn dan heel blij dat je bij hen langskomt. Een onderdeel van je werk is daarom ook om met klanten een praatje te maken. Klanten geven je het vertrouwen om in hun huis te zijn, misschien ook als zij de deur uit zijn. Daarom willen ze jou echt leren kennen.
-
opruimen
de spullen die mensen hebben, moeten ook worden opgeruimd. Merk je dat het voor sommigen mensen wat moeilijk is om dit zelf te doen? Dan help je hen hierbij. Daarna is het ook makkelijk om schoon te maken. Opgeruimd staat netjes!
-
schoonmaken
schoonmaken is een van je belangrijkste taken als huishoudelijke hulp. Je laat het hele huis er weer fris uitzien en ruiken. Alle ramen en woonruimtes zijn hartstikke schoon wanneer je bent langs geweest
wie zijn je collega’s?
Als huishoudelijke hulp werk je meestal in je eentje bij de mensen thuis. Dit komt natuurlijk goed uit als je het fijn vindt om zelfstandig te werken. In sommige gevallen werk je samen met een collega. Ook kom je bij mensen thuis die zorg nodig hebben. In dat geval is er bijvoorbeeld een helpende, verzorger of verpleger aanwezig.
je werkplek bij de mensen thuis
Als huishoudelijke hulp werk je meestal bij mensen thuis. Geen enkele woning is hetzelfde en toch weet je ieder stofwolkje te vinden en op te ruimen. Je komt dus op veel plekken terecht waar je dagelijks met verschillende mensen praat. Je werk is daardoor lekker afwisselend.
Ga je voor een bedrijf werken die andere bedrijfspanden schoonmaakt? Dan kom je in grote gebouwen en kantoren terecht die er ook allemaal anders uitzien.
de werktijden van een huishoudelijke hulp
De werktijden verschillen erg per bedrijf. Bij het ene bedrijf werk je alleen overdag en doordeweeks en bij een ander bedrijf misschien ook in het weekend en ‘s avonds.
Omdat elk bedrijf anders werkt, is je rooster vaak ook flexibel ingedeeld en werk je aan de hand van een vraaggestuurd rooster. Bespreek goed met je werkgever wat je werktijden zijn, zodat je weet wat je kan verwachten.
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Heb je zin om aan de slag te gaan als huishoudelijke hulp? Dan heb je geen opleiding nodig. Als je graag mensen helpt met hun huishoudelijke taken, goed bent in schoonmaken en het leuk vindt om een praatje te maken, dan staan huishoudens en bedrijven al voor je klaar om je aan te nemen.
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
Wanneer je als huishoudelijke hulp aan de slag gaat, zijn de volgende eigenschappen goed om in huis te hebben:
-
sociaal: als huishoudelijke hulp kom je natuurlijk veel bij mensen thuis. Je helpt hen met huishoudelijke taken, maar daarnaast is het ook belangrijk dat je de tijd neemt om met hen een praatje te maken. Hierdoor leer je de mensen beter kennen, wat natuurlijk fijn voor hen en voor jou is!
-
nauwkeurig: veel klanten bij wie je thuiskomt, zijn niet altijd meer goed in staat om alles zelf schoon te maken. Als huishoudelijke hulp weet je wat je te doen staat en voer je alle schoonmaaktaken nauwkeurig en goed uit. Zo blijft het huis langer fris en schoon
-
betrouwbaar: je komt natuurlijk in veel huizen van allerlei mensen terecht. En je krijgt het vertrouwen van iedereen dat je goed met alle spullen omgaat. Daarom is het fijn als je een betrouwbaar persoon bent die respectvol omgaat met de spullen van klanten
-
goede conditie: het werk dat je doet, is bijna een soort work-out. Veel huizen hebben trappen die je steeds op en af moet lopen met emmers water, stofzuigers en andere schoonmaakspullen. Het is daarom handig als je een goede conditie hebt wanneer je als huishoudelijke hulp aan de slag gaat
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je kan terugvallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden
-
vast contract? Een uitzendbaan als huishoudelijke hulp via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over huishoudelijke hulpen
-
wat doet een huishoudelijke hulp?
Een huishoudelijke hulp helpt mensen bij huishoudelijk taken. Veel mensen vinden het moeilijk om hun hele huis goed schoon te maken en netjes te houden. Je helpt dan mee met schoonmaken, opruimen en neemt de tijd om een praatje te maken met klanten. Meer weten wat een huishoudelijke hulp doet? Lees het hier!
-
wat verdien je gemiddeld als huishoudelijke hulp?
Gemiddeld ga je 1.842 euro bruto per maand verdienen als je aan de slag gaat als fulltime huishoudelijke hulp. Per jaar verdien je dan ongeveer 23.872 euro bruto. Ga je aan de slag als flexmedewerker? Dan verdien je zo’n 10,64 euro per uur. Meer weten over een baan als huishoudelijke hulp? Bekijk hier meer informatie.
-
ervaring nodig voor huishoudelijke hulp?
Ervaring is altijd mooi meegenomen, maar is niet nodig om aan de slag te gaan als huishoudelijke hulp. Ben je nauwkeurig, sociaal, betrouwbaar en vind je schoonmaken en mensen helpen leuk? Dan is de kans groot dat je al snel aan de slag kan. Benieuwd naar een baan als huishoudelijke hulp? Lees hier meer.
-
is huishoudelijke hulp hard werken?
Het is best hard werken als je aan de slag gaat als huishoudelijke hulp. Sommige huizen hebben veel trappen en andere juist weer niet. Ook is het in het ene huis schoner dan in het andere. Het verschilt dus erg per huis of je hard moet werken of niet. Nieuwsgierig naar meer informatie? Lees hier meer.
-
hoe moet ik solliciteren op een huishoudelijke hulp vacature?
Solliciteren als huishoudelijke hulp is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op. Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!