boekhouder vacatures
senior financieel medewerker
Ben jij een veelzijdige professional die op hoog niveau kan schakelen tussen cijfers, processen en organisatie? Woon je in de omgeving van Veenendaal en zoek je een uitdagende functie die flexibel in te vullen is? Bij Corpeq krijg je de kans om jouw expertise in te zetten als Controller, Boekhouder, én Personal Assistant.Deze functie is perfect voor een ervaren kandidaat die parttime ...
bekijk vacature
financieel medewerker, Technical Services
... arbeidsvoorwaarden wie ben jij Je bent zelfstandig, gemotiveerd, nauwkeurig en je hebt een proactieve houding.Verder beschik jij over: Een diploma Basiskennis Boekhouden (BKB). 2 jaar relevante ervaring Je hebt minimaal een MBO-niveau opleiding ...
bekijk vacature
Financieel medewerker
... . wat ga je doen De enige financieel medewerker binnen dit bedrijf gaat vanaf half januari met zwangerschapsverlof. Jij zal daarom een zelfstandige rol vervullen voor 5 maanden, maar hebt wel enige ondersteuning vanuit de externe boekhouder. Benieuwd naar de werkzaamheden? Lees dan verder: verwerken van inkoop- en verkoopfacturen ...
bekijk vacature
Als boekhouder ben je verantwoordelijk voor de financiële administratie binnen een bedrijf of organisatie. Je houdt bij hoeveel geld er binnenkomt en hoeveel geld er uit gaat. Je maakt, betaalt en verstuurt facturen, doet belastingaangiften en houdt je bezig met de salarisadministratie. Ook stel je financiële rapportages op en geef je advies, zodat je werkgever of de klant weet hoe het bedrijf er financieel gezien voor staat.
Aangezien elk bedrijf de boekhouding moet doen, heb je als boekhouder grote kans op een baan in elke sector. Dat is goed nieuws, want misschien kun je je voorliefde voor sport, techniek of bijvoorbeeld mode zo wel combineren met je beroep!
Je kan als boekhouder bij een grote organisatie aan de slag, maar ook voor jezelf beginnen als zzp’er. Werk je graag voor meerdere klanten, maar wil je wel voor één werkgever in loondienst werken? Dan is werken bij een boekhoudkantoor misschien wel iets voor jou.
wat doet een boekhouder?
Als boekhouder ben je verantwoordelijk voor:
-
facturen maken, versturen en controleren
-
belastingaangiften
-
opstellen van financiële rapportages, jaarrekeningen en jaarverslagen
-
salarisadministratie
-
financieel advies
Wil je weten wat je gaat verdienen als boekhouder? Vul dan de salarischecker snel zelf even in en ontdek wat je waard bent!
Benieuwd wat je netto overhoudt van dat salaris? Of weet je wat je netto wilt verdienen en wil je berekenen welk brutosalaris daarbij past? Check het in onze bruto netto calculator.
secundaire arbeidsvoorwaarden
Er is geen speciale cao voor boekhouders. Afhankelijk van de sector waarin je werkt, kan je wel onder een cao vallen. Werk je bijvoorbeeld voor een overheidsinstelling? Dan is je salaris vastgelegd in een loonschaal en zijn de afspraken over extraatjes zoals reiskostenvergoeding voor je bepaald. Op onze pagina over cao’s en salarisschalen lees je hoe dat precies zit.
Werk je voor een bedrijf in de particuliere sector? Dan is er waarschijnlijk meer ruimte voor onderhandeling over je salaris en overige arbeidsvoorwaarden, zoals een telefoon van de zaak, opleidingsgeld of het aantal vakantiedagen. Check dit dus goed voordat je aan de slag gaat als boekhouder, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Ben je goed in administratieve taken, vind je de financiële sector interessant en wil je graag meer verantwoordelijkheden? Als je ervaring hebt met boekhouden, heb je een goede basis om door te groeien in de volgende functies:
-
teamleider: komen je collega’s steeds vaker naar jou toe met vragen en vind je het leuk om ze aan te sturen? Groei dan door tot teamleider op jouw afdeling! In deze rol help je je collega’s, zorg je voor een goede onderlinge sfeer en ben je eindverantwoordelijk voor de financiële administratie
-
controller: als controller houd je niet alleen toezicht op de financiële huishouding, maar bepaal je ook budgetten en adviseer je het hogere management. Een verantwoordelijke rol, want op basis van jouw advies maakt het bedrijf belangrijke beslissingen
-
accountant: als account controleer je de boekhouding en mag je bij het overleggen van de jaarcijfers een verklaring afleggen of deze klopt met de werkelijkheid. Daarnaast houd je je bezig met administratief werk, bereken je belastingen en geef je financieel advies
Wil jij je doorgroeimogelijkheden vergroten? Ga dan aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling. Ook kijken we graag samen met je naar je loopbaanontwikkeling. Bekijk de tests, tips en trainingen.
Wanneer je als boekhouder bij een grotere organisatie werkt op de financiële afdeling of de administratie, dan werk je samen met andere financieel administratief medewerkers. Een accountant houdt zich, net als de boekhouder bezig met het financiële plaatje van het bedrijf, alleen heeft hij of zij meer bevoegdheden.
De financiën en administratie op orde houden, dat is waar je als boekhouder voor zorgt. Dankzij jou komt het geld binnen, krijgen klanten betaald en weet het bedrijf hoe het er financieel voor staat. Benieuwd wat je kan verwachten als je gaat werken als boekhouder? De volgende zaken zijn goed om te weten:
dit is je takenpakket als boekhouder
-
debiteuren- en crediteurenbeheer: je bent verantwoordelijk voor het maken, controleren, verzenden en betalen van facturen. Je checkt bovendien of klanten op tijd betalen en verstuurt eventueel aanmaningen, zodat het bedrijf geen geld misloopt. Tegelijkertijd verwerk je binnenkomende facturen en houd je alle betalingen keurig bij
-
belastingaangifte: ook de btw-aangiften, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting neem je voor je rekening. De belastingregels houd je nauwlettend in de gaten, zodat je alle aftrekposten optimaal benut en boetes voorkomt
-
financiële rapportages opstellen: bedrijven zijn wettelijk verplicht om ieder jaar een jaarrekening en een jaarverslag te maken. Als boekhouder zorg je daarom voor een kloppend financieel overzicht, waarin je alle kosten en inkomsten keurig verwerkt
-
financieel advies: met jouw kennis adviseer je bedrijven en particulieren op administratief en financieel vlak. Bijvoorbeeld hoe ze hun belasting voordeliger in kunnen vullen, cijfers moeten analyseren of bijvoorbeeld de winst- en verliesrekening op moeten maken
-
salarisadministratie: een betere manier om jezelf populair te maken onder je collega’s is er bijna niet. Dankzij jou krijgen je collega’s elke maand namelijk op tijd en correct betaald. Ook kunnen ze bij je terecht met vragen over hun loonstrookje
wie zijn je collega’s?
Als boekhouder bij een groter bedrijf werk je vaak op de afdeling administratie. Hier werk je samen met andere financieel administratief medewerkers, die samen alle geldstromen controleren en bijhouden. Blijft er een betaling uit? Dan kan je een debiteurenbeheerder inschakelen om er achteraan te gaan. Voor het uitwerken van een financieel advies of bepalen van een budget werk je samen met een controller. En heb je een officiële goedkeuring nodig voor de jaarrekening? Dan klop je aan bij de accountant. Zo zorgen jullie er samen voor dat de administratie tiptop in orde is en het bedrijf financieel gezond blijft.
werkdag van een boekhouder
Als boekhouder ben je natuurlijk de hele dag bezig met cijfers, maar de plek waarop je dat doet is afhankelijk van het bedrijf waar je werkt. Benieuwd hoe je werkdag eruit ziet als boekhouder op een sprookjescamping? Lonneke zocht het uit in onze videoreeks 100 dagen, 100 banen!
je werkplek op kantoor
Als je aan de slag gaat als boekhouder werk je in een kantooromgeving, want zonder computer ben je nergens. Dit kan bij een groot bedrijf op de afdeling administratie, maar jouw bureau kan ook in het kantoor van een voetbalstadion, een pretpark, een warenhuis of een theater staan. Er is dus altijd wel een bedrijf in de buurt te vinden waar je als boekhouder aan de slag kan!
leuke bedrijven om te werken als boekhouder
Via Randstad kan je snel aan de slag bij onze topwerkgevers. Wat dacht je bijvoorbeeld van werken bij:
-
kpn: wie verbonden is, kan zich vrij voelen. Met haar telecommunicatie en expertise op het gebied van ICT draagt KPN daar aan bij. KPN hecht veel waarde aan de persoonlijke ontwikkeling van de werknemers en een goede werk en privé balans.
-
abn amro: deze Nederlandse bank biedt financiële producten voor bedrijven en particulieren. Als boekhouder bij ABN AMRO word je uitgedaagd in je werk en op persoonlijk vlak. Klinkt dat als iets voor jou? Laat het ons weten!
-
daf: heb je een voorliefde voor de transportwereld? Het Hollandse vrachtauto bedrijf DAF is altijd op zoek naar administratieve wonders die ook nog eens goed zijn met cijfers. Bij DAF krijg je veel verantwoordelijkheden en ruimte om processen met jouw kennis te verbeteren.
-
ing: innovatie en ontwikkeling zijn belangrijke onderwerpen bij de Nederlandse bank ING. Bij ING wordt er veel geïnvesteerd in medewerkers en hun loopbaan. Zie je jezelf hier werken als boekhouder? Neem contact op!
de werktijden van een boekhouder
De werktijden van een boekhouder zijn eigenlijk heel overzichtelijk. De meeste boekhouders werken namelijk fulltime op dezelfde werkplek, van maandag tot en met vrijdag. Dit betekent dat je in avonden en weekenden lekker vrij bent!
Per direct op zoek naar een korte klus? Of geïnteresseerd in een (studenten-)bijbaan? Bekijk dan de openstaande klussen op Randstad Go.
Om als boekhouder aan de slag te gaan heb je minimaal een afgeronde mbo-opleiding nodig, bij voorkeur in de richting van boekhouden of (bedrijfs)administratie. Deze mbo niveau 4-opleidingen duren tussen de twee en vier jaar. Natuurlijk kun je ook met een hbo-diploma in de richting van accountancy of finance & control (bedrijfseconomie) als boekhouder aan de slag. Een voltijd hbo-opleiding duurt 4 jaar.
En natuurlijk kan iedereen die via Randstad werkt altijd gebruikmaken van alle online trainingen en cursussen via Randstad. Je vindt ze in je Randstad-profiel onder Mijn Ontwikkeling.
Ook als je (nog) niet via Randstad werkt heb je toegang tot het opleidingsaanbod. Log meteen in en ontdek wat bij je past! Heb je nog geen Randstad-profiel? Maak er snel één aan!
-
goed met cijfers: als boekhouder ben je de hele dag in de weer met cijfers, dus het is wel zo fijn als je de kunst van de getallen verstaat. Gelukkig snap jij hoe berekeningen worden gedaan en begrijp je waar elke regel op een factuur voor staat
-
nauwkeurig werken: bedrijven maken beslissingen op basis van cijfers en rapportages. Bijvoorbeeld of ze nieuw personeel aan kunnen nemen, een investering kunnen doen of juist moeten bezuinigen. Het is daarom belangrijk dat je als boekhouder nauwkeurig te werk gaat en elk cijfertje tot achter de komma controleert
-
overzicht en rust bewaren: hoeveel facturen er ook op je bureau liggen, jij houdt het hoofd koel. Je slaat bestanden keurig op, bent een ster in documenten labelen en weet precies in welke inbox de openstaande facturen te vinden zijn. Laat de administratie maar aan jou over
-
technisch onderlegd: als boekhouder weet je hoe je de computer in je voordeel kan gebruiken. Boekhoudprogramma’s zijn dan ook je beste vrienden en excel kent geen geheimen meer voor je
Wanneer je werkt via Randstad heb je een aantal voordelen. Denk bijvoorbeeld aan:
-
wekelijks uitbetaald worden
-
pensioenregeling als je 26 weken gewerkt hebt
-
altijd een contactpersoon waarop je kan terugvallen en om hulp kan vragen
-
via onze Randstad-app declareer je snel je gewerkte uren en heb je altijd direct overzicht over je werkrooster
-
vakantiegeld en recht op 25 vakantiedagen krijg je van ons
-
via Randstad is het mogelijk om op elk moment verschillende (veiligheids-) certificaten te behalen. Bekijk hier onze opleidingsmogelijkheden
-
vast contract? Een uitzendbaan als boekhouder via Randstad is vaak een opstap naar een mooie vaste baan. Jaarlijks verdienen duizenden mensen een contract voor onbepaalde tijd bij leuke werkgevers dankzij een tijdelijke baan via ons. Bovendien werven veel bedrijven hun vaste medewerkers mede via Randstad
veelgestelde vragen over boekhouders
-
wat doet een boekhouder?
Een boekhouder is verantwoordelijk voor de financiële administratie van een bedrijf of organisatie. Als boekhouder houd je bij hoeveel geld er binnenkomt en uitgegeven wordt. Daarnaast doe je belastingaangiften, stel je financiële rapportages op en maak je jaarrekeningen en jaarverslagen. Meer weten over de taken van een boekhouder? Lees hier verder.
-
wat verdien je gemiddeld als boekhouder?
Het salaris van een fulltime boekhouder ligt gemiddeld tussen de 2.388 en 2.615 euro bruto per maand. Per jaar is dat 30.024 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt. Als flexmedewerker verdien je ongeveer 14,44 euro per uur. Hier lees je meer over het salaris van een boekhouder.
-
ervaring nodig voor boekhouder?
Om als boekhouder aan de slag te kunnen heb je minimaal een mbo diploma nodig in de richting van boekhouden of (bedrijfs)administratie. Bij sommige bedrijven wordt er ook om werkervaring als boekhouder of financieel administratief medewerker gevraagd. Dit kan ervaring zijn die je hebt opgedaan in een vorige baan, maar ook tijdens een stage.
-
hoe moet ik solliciteren op een boekhouder vacature?
Solliciteren als boekhouder is simpel: maak een Randstad-profiel aan en zoek in onze vacaturebank naar vacatures bij jou in de buurt. Hierna stuur je eenvoudig je cv en motivatie op.
Hulp nodig bij het opstellen van een cv of motivatiebrief? Bekijk hier al onze sollicitatietips!
-
hoe lang duurt een opleiding tot boekhouder?
Een mbo-opleiding tot boekhouder, accountant of financieel administratief medewerker duurt tussen de 2 en 4 jaar. Een voltijd hbo-opleiding accountancy of finance & control (bedrijfseconomie) duurt 4 jaar. Je kan er ook voor kiezen om de thuisstudie basiskennis boekhouden (BKB) te doen. Deze opleiding duurt gemiddeld 3 tot 5 maanden.