wat is omscholen naar de zorg?
Omscholen naar de zorg is een manier waarop je, ongeacht je vooropleiding, in de zorg kunt werken. Meestal gebeurt dit door te werken en te leren tegelijkertijd. Je volgt dan bijvoorbeeld een opleiding tot zorgondersteuner, verzorgende of helpende. Totdat je bent afgestudeerd, vervul je een functie als leerling. Je krijgt dan gewoon betaald!
hoe werkt omscholen naar de zorg?
Omscholing naar de zorg gaat meestal door middel van een opleidingsplek. Daarvoor heb je soms niet eens een vooropleiding nodig. En aangezien er in de zorg veel vacatures openstaan, zijn er genoeg opleidingsplekken. Meestal ga je dan vier dagen per week aan het werk en één dag naar school. Hierdoor kun je alles wat je leert direct toepassen in de praktijk. Nog meer voordelen: de werkgever betaalt je opleiding én je hebt loongarantie.
Check hier de opleidingen en trainingen in de zorg.
voordelen omscholen naar de zorg: betekenisvol, afwisselend en mensenwerk
De twee grote voordelen van werken in de zorg?
-
het is een ontzettend betekenisvolle en dankbare baan. Je biedt mensen precies de hulp die zij op dat moment nodig hebben, maar zelf niet kunnen regelen. Mooi, toch?
-
Daarnaast is geen enkele dag als zorgverlener hetzelfde. Mensen hebben immers allemaal iets anders nodig. Super afwisselend werk dus. En al die verschillende mensen hebben ook nog eens allemaal een eigen verhaal! Zo heb je elke dag leuke gesprekken.